Som så mange andre ting i samfundet ligger fodboldaktiviteterne og fodboldklubberne øde hen i øjeblikket. 

Konsekvensen er, at de normale aktiviteter og arbejdsopgaver på DBU Fyns kontor ikke skal løftes, og at der derfor ikke er behov for fuld bemanding. Hjemsendelsen sker med støtte fra den vedtagne lønkompensationsordning, der under corona-krisen skal holde hånden under danske arbejdspladser. Det betyder således også, at alle berørte medarbejdere vil få udbetalt fuld løn og kan returnere til deres arbejde, når krisen er overstået, og DBU Fyn kalder dem tilbage.

- Det er en meget ærgerlig situation, at måtte sende medarbejdere hjem. Men, vi er nødt til at handle økonomisk forsvarligt. Vores indtægter kommer primært fra vores klubber samt fra tilskudsordninger, og de indtægter mangler vi jo i denne tid. Som vores statsminister sagde i går, så kommer vi alle til at bidrage med betaling for noget, som vi ikke får noget for, men med hjemsendelsen kan vi få en del af vores tabte indtægter dækket via lønkompensationsordningen, forklarer DBU Fyns administrationschef, Claus Gramm Pedersen og fortsætter:

- Jeg er dog meget glad for, at vi kan sende medarbejderne hjem med fuld løn og en garanti for, at de kan komme tilbage på arbejdet. Der bliver nemlig brug for alle gode kræfter, når vi får normale tilstande, så vi kan få så gode turneringer, uddannelsestilbud mm. som muligt op at stå for de fynske fodboldklubber.

I alt er 9 ud af 14 medarbejdere hjemsendt. De resterende opretholder en minimumsdrift, så vi kan servicere de fynske klubber på bedst mulig måde indenfor de givne rammer.

DBU Fyn kan fortsat kontaktes, men telefontiderne indskrænkes som konsekvens, så de er åbne mandag-fredag fra 10-12. Der kan være forlængede svartider på såvel telefon som mail.

Vi opfordrer til, at henvendelser så vidt muligt foregår via mail til info@dbufyn.dk.


Hvad sker der med de fynske fodboldturneringer?

Det afhænger af, hvor længe lock down perioden i samfundet varer. 

Vores turneringsfolk har arbejdet på højtryk for at beskrive de forskellige scenarier, der kan komme i spil. Se dem her.

Se spørgsmål og svar om Corona og fynsk fodbold på www.dbufyn.dk/corona.