Vintervejret har været usædvanlig vådt. Faktisk var februar 2020 den vådeste februar måned i Danmarks vejrhistorie. Det har afstedkommet mange oversvømmede fodboldbaner, hvilket nok for en dels vedkommende vil give udfordringer i forhold til at få banerne klar til forårets sæsonstart.

Programmet for forårssæsonen er som altid ret presset, fordi der både er mange turneringskampe, pokalkampe og helligdage, der skal tages højde for. Derfor skal vi forsøge at undgå for mange udsatte kampe, da disse er svære at finde nye gode spilletidspunkter til.

Derfor anbefaler og opfordrer DBU Fyn på det kraftigste alle fynske fodboldklubber til, at man, så snart man har klarhed over, at ens bane ikke er spilbar, straks kontakter modstanderen for at aftale et nyt afviklingstidspunkt og/eller et nyt afviklingssted for eksempel på en kunstgræsbane.
Du kan få et overblik over, hvor der er kunstgræsbaner her.

Husk at der ikke er noget gebyr på flytning af kampe. Derudover opfordrer vi selvfølgelig også alle udehold til at være så fleksible som overhovedet muligt, så vi kan få afviklet flest mulige af de planlagte kampe i starten af sæsonen.

Hvis banen er lukket, og to klubber ikke kan blive enige om at flytte en kamp, og kampen noteres som udsat, vil klubberne blive gjort opmærksomme på, at de har syv dage fra oprindelig kampdato til at finde en ny dato for kampens afvikling. Er der ikke efter de syv dage fundet en dato, bliver kampen fastsat af DBU Fyn. Administrationen vil i løbet af den syv dages periode sørge for at følge op på status på kampens afvikling.

Vi glæder os til sæsonstarten og tror på, at alle vil gøre deres for, at vi kan afvikle de planlagte kampe.