I weekenden den 7. og 8. marts afholdes årets første dommergrundkursus på Fyn. Det er første gang, at kurset afholdes i sin nye form på Fyn. Det indeholder i første omgang et par timers e-learning og 14 timers teoretisk undervisning. Herefter følger en eksamen og tre uddannelseskampe med en vejleder, før de 20 kursister kan kalde sig fodboldommere. Prisen er sat ned med 75 %, så det nu kun koster 500 kr. at blive fodbolddommer.

Til det fuldt bookede kursus den 7./8. marts har Sanderum BK tilmeldt tre personer. En 31-årig fodboldfar i klubben, en U19-spiller og en U17-spiller. De tre dommeraspiranter kommer med forskellige indfaldsvinkler fra hverdagen, men fælles for dem er, at de alle har prøvet at dømme nogle børnestævner i klubben, og den vej igennem har de fået mod på mere i forhold til at blive uddannede fodbolddommere.

  • Vi har lavet en aftale med de tre om, at vi betaler kurset for dem, og efterfølgende dømmer de så fem kampe i klubben for os gratis. Det er win-win for alle parter, og vi er glade for, at vi som klub kan bidrage til at løse udfordringen med de manglende dommere i fynsk fodbold. Vi kan kun opfordre andre klubber til at gøre det samme, så vi kan komme problemet til livs, udtaler John Emil Johansen, der er børne- og ungdomskonsulent i Sanderum Boldklub.

 

Kan du også finde et par aspiranter i din klub?

Hvis du er hurtig og kan finde et par nye dommeraspiranter i din klub, kan de nå at komme med på et kursus allerede i marts. Der er et kursus åbent for tilmelding i Oure. Den teoretiske del forløber over fire hverdagsaftener og starter allerede den 9. marts 2020. Men skynd dig, for der er tilmeldingsfrist mandag den 2. marts 2020.

 

 

Kan du ikke nå det med denne korte deadline? Fortvivl ej! Du kan alligevel godt begynde at finde dine aspiranter nu, for der vil blive udbudt flere kurser i løbet af foråret. For eksempel arbejder vi på at lave et kursus i maj måned. Du er altid velkommen til at kontakte vores uddannelsesansvarlige koordinator, John Christensen på joch@dbufyn.dk for at høre nærmere.