Afspritning af kontaktflader, begrænset antal personer i hallen og cafeteriaet, afstand mellem tilskuere, nedlukkede omklædningsrum osv. osv. De fynske halansvarlige har haft rigeligt at se til for at få indefodbolden til at glide. Det har de løst med bravur!

Hos DBU Fyn vil vi gerne sende en stor ros deres vej. De har mødt den nye virkelighed med en konstruktiv og positiv tilgang og gået ekstra meter for at få det hele til at spille. F.eks. skriver Ryslinge:

- Inden stævnet har vi brugt 2-3 timer på at få målt en meter mellem hver stol til tilskuerene og sat tape på gulvet, hvor stolene skulle stå. Vi har målt " holdbokse" op til hver hold, så de havde deres egen base. Den ene langside af hallen har kun været til spiller og træner. Den anden langside og bag målene er brugt til tilskuere og forældre. Der har været tydelig afmærkning med kegler og tape. Vi har gjort det på den måde, at når en pulje er færdig, er de gået en vej ud. Og den næste pulje er kommet en anden vej ind. Så mødtes de ikke. Vi har haft "coronavagter" der har holdt styr på, at alle har overholdt reglerne. De har stået ved døren så næste pulje ikke har kunne komme ind, før rengøringen var færdig. Vi har fået KÆMPE ros fra de deltagende hold. Der var styr på tingene, og man var ikke i tvivl.

Stærkt gået!

Generelt er meldingen, at man har oplevet meget få afbud - og ikke flere end man ville have set i en tid uden corona.


Fodboldspillet i fokus

Samlet har indsatsen på tværs af værtsklubberne betydet, at der har været godt styr på det sundhedsmæssige til indefodboldstævnerne. Det har gjort, at trænere, spillere og tilskuere har kunne have deres primære fokus på det sjove, nemlig spillet inde på banen.

Af rundspørgen har vi bl.a. fået følgende tilbagemeldinger.


Allested U&I:

-Vi havde lavet en seddel med reglerne for vores hal, som vi delte ud til holdene, når de kom. Det virkede fint og sparede os for noget snak.


Espe:

- Tydeligt at se at klubberne/trænerne havde informeret forældrene om ikke at møde talstærkt op. I gennemsnit 5 - 6 forældre pr. hold, som overholdt krav om at sidde ned og bære mundbind.


Haarby:

- Holdene var rigtig gode til at forlade hallen, så snart de havde spillet deres sidste kamp og dermed kunne vi komme i gang med det samme. Holdene i den kommende pulje var også gode til at vente, så de tidligst kom ind i hallen 20 minutter før puljestart, så de lige kunne få varmet lidt op.


Husk lige...

Der er dog lige en smule malurt i bægeret i tilbagemeldingerne, som vi ikke vil undlade at gøre opmærksom på:

  • Holdene bør ikke komme i god tid. Det er først muligt at komme i hallen 10-15 min før stævnestart
  • Omklædning foregår hjemmefra (de fleste steder)
  • Da puljerne typisk kun består af 5-6 hold grundet forsamlingsforbuddet, er de sårbare for afbud, og vi opfordrer derfor hold til at strække sig langt for ikke at melde afbud. Det gælder dog naturligvis IKKE, hvis afbuddet skyldes (mulige) symptomer på corona.
  • At informere forældre om, at der kun kan deltage tilskuere i meget begrænset omfang, og at det er hallen der regulerer dette. Dette har generelt ikke været et problem, men det er vigtigt også at huske til de kommende indestævner.


Med det vil vi bare ønske jer god kamp!

Vi kan heldigvis fortsat godt spille (ungdoms)fodbold, hvis vi bare passer ekstra godt på hinanden.