DBU Fyns bestyrelse har på baggrund af den fortsatte coronasituation præciseret principperne for udsættelse af turneringskampe. Nedenstående blev besluttet på et bestyrelsesmøde i DBU Fyn den 17. august 2021 og træder i kraft fra i dag, onsdag den 18. august 2021.

Udsættelse af kampe
Såfremt en eller flere spillere på holdet er smittet med corona, eller der er konkret mistanke herom grundet symptomer, kan det pågældende hold kræve kampen udsat uden nogen form for dokumentation og uden nogen konsekvenser i form af gebyrer eller lignende. 

Dette gælder også, hvis tre eller flere spillere er sendt i isolation som nære kontakter til en smittet, hvis det betyder, at det ikke er muligt at stille hold til en 11-mandskamp. Såfremt det kun er en eller to spillere, der er sendt i selvisolation, fordi de er nære kontakter til en smittet, kan en 11-mandskamp ikke kræves udsat.

DBU Fyns bestyrelse opfordrer alle klubber til at afvikle deres kampe og stille hold, hvis det på nogen måde er muligt inden for retningslinjerne, og bestyrelsen har naturligvis tiltro til, at klubberne forvalter retningslinjerne og muligheden for kampudsættelse med fair play-ånden in mente.

Sundhedsstyrelsen har for nyligt revideret retningslinjerne for, hvornår man som nær kontakt skal gå i selvisolation. Det betyder, at man som færdigvaccineret ikke skal gå i isolation, selvom man er nær kontakt. Man skal blot sørge for at blive testet. Læs mere om reglerne for isolation her.

 

Hvordan udsætter vi en kamp?
Hvis I skal have udsat en kamp grundet corona, kan det kun ske ved, at en officiel kontaktperson (bestyrelsesmedlem eller kampfordeler) fra klubben sender en mail til info@dbufyn.dk eller ringer til DBU Fyn på hverdage mellem kl. 10 og 15 på 66178218. Så sørger administrationen for at udsætte kampen.

Hvis behovet for at udsætte en kamp opstår akut i en weekend, skal I kontakte både modstander og dommer, så de ikke møder op til kamp. Herefter skal I også sende en mail til DBU Fyns administration (info@dbufyn.dk), så kampen kan håndteres som udsat i det administrative system efterfølgende. Dommerens og modstanderens kontaktoplysninger kan findes via holdkortet.


To dage til at finde nyt spilletidspunkt
Efter udsættelsen har I to dage til i samarbejde med modstanderholdet at finde en ny dato, hvor kampen kan spilles og melde det til DBU Fyn. Sker dette ikke, fastsætter administrationen en ny kampdag og spilletidspunkt. Det er en nødvendighed for at sikre den samlede turneringsafvikling.


Spillere kan spille to kampe på samme spilledag
Det er besluttet at gøre det muligt at afvikle to kampe på samme spilledag. F.eks. en kamp fredag, og en kamp søndag (fredag, lørdag og søndag opfattes jf. turneringsreglementet som samme spilledag).

Denne ekstraordinære regel er ligeledes besluttet med henblik på at sikre, at alle kampe kan afvikles inden for efterårsturneringens terminer - også selvom kampe bliver udsat.

Alt det ovenstående gælder indtil videre for efterårssæsonen 2021, og DBU Fyns bestyrelse vil følge udviklingen nøje med henblik på en eventuel løbende justering af retningslinjerne.


Den fynske fodboldverden har et medansvar
Den fynske fodboldverden har ligesom resten af samfundet et ansvar for, at vi alle passer ekstra godt på hinanden i denne tid og ikke bidrager til smittespredning. Derfor ønsker vi med ovenstående ud fra et forsigtighedsprincip at give den størst mulige fleksibilitet i forhold til udsættelse af kampe.

Hvis I er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os på info@dbufyn.dk eller 66178218.