Hvis du har kigget på kampprogrammet for et børnehold, der spiller turnering, har du måske opdaget, at der ikke vises en samlet stilling, som det ellers tidligere har været tilfældet. Det er der en særlig god grund til.

DBU's nye børnestrategi har en erklæret vision om at skabe verdens bedste børnefodbold - men ikke målt på fodboldmæssige resultater. I stedet insisterer den på at sætte det enkelte barn og dets udvikling i fokus, uanset hvilket fodboldmæssigt udgangspunkt barnet har. Det kommer til at kræve en kulturændring i mange klubber, som de selvfølgelig skal understøttes i at implementere i praksis.

Et led i det er altså at fjerne fokus på resultater i børnefodbolden, som det er blevet foreslået af DBU Fyns Børneudvalg og i sidste ende besluttet af DBU Fyns bestyrelse:

- Vi tror på, at DBU's nye børnestrategi er helt essentiel for dansk fodbold. Derfor bakker vi den også 100 % op, bl.a. ved meget håndfast at fjerne fokus på resultatfodbold i børnerækkerne, så klubberne og trænerne i stedet kan rette deres opmærksomhed mod at skabe et stærkt børnemiljø, hvor alle børns udvikling er lige vigtig - uanset deres fodboldmæssige kvaliteter, forklarer formand for DBU Fyns børneudvalg, John Emil Johansen, og fortsætter:


- For nogen vil det virke drastisk, men det var også tilfældet, da vi i sin tid indførte Holdninger og Handlinger, som gjorde op med den tids måde at anskue børnefodbold. I dag er principperne i Holdninger & Handlinger bredt accepteret og praktiseret som den bedste måde at tilgå børnefodbold, og den nye børnestrategi er da på mange måder også en videreudvikling af dem.


Resultater er ikke synlige men skal indberettes

Selvom resultater og stillinger ikke vises offentligt, er det vigtigt, at trænerne husker at indberette resultaterne via DBU's Fodbold app (eller på anden vis). De bruges nemlig af DBU Fyn til at sikre god matchning i kampene - med gode fodboldoplevelser til følge.

 

DBU's børnestrategi oversat til fynske forhold

I den resterende del af 2021 kommer vi til at give den nye børnestrategi stor fokus og indgå i dialog med klubberne om, hvordan vi kan oversætte den til praktik på en måde, der giver mening og udvikler børnemiljøerne i de fynske fodboldklubber. Det vil ske på forskellig vis både via infomøder, formandsklubmøder, trænersamlinger, nyheder, informationsmaterialer og meget mere.

- Det er en spændende rejse vi bevæger os ud på sammen med klubberne i den kommende tid og i de kommende år. Jeg har store forventninger til den, og jeg glæder mig til, at vi for alvor tager fat på den, afrunder John Emil.

Læs meget mere om: