36-årige Rasmus Cyril har været vidt omkring. Både som fodboldspiller, ungdomstræner og nu som børnekoordinator hos DBU Fyn, hvor han blandt andet skal planlægge og koordinere træningskampe og stævner for U12 og nedefter i DBU Fyns rækker.

Derudover skal han være med til at udrulle DBU’s nye børnestrategi i de fynske klubber, og han kan ikke vente med at komme i gang:

- Jeg synes, børnefodbold er enormt spændende, og jeg glæder mig til at dykke ned i særligt børnestrategien, som har fokus på at hjælpe børnene med at udvikle sig, både menneskeligt og fodboldmæssigt, siger han og fortsætter; 

- Jeg har selv to små drenge på fem og tre, som stille og roligt er begyndt at interessere sig for fodbold. Mine egne børn kommer jo højst sandsynligt også til at opleve effekterne af børnestrategien, og derfor føler jeg mig stolt over, at jeg får indflydelse på udrulningen af den, fortæller han.

Rasmus har en kandidatgrad i Idræt & Sundhed fra Syddansk Universitet, hvor han også har specialiseret sig i konkurrence- og eliteidræt. Derudover har han i forbindelse med sit speciale været forskningselev i et halvt år, der udviklede sig til en kort periode som videnskabelig assistent i enheden Sport & Sundhed på SDU, hvor han forskede i fodbold:

- På mit studie var jeg blandt andet med til at afvikle forskellige bevægelsesaktiviteter for børn. Jeg har også tidligere fungeret som trænerrådgiver hos DBU Fyn, hvor fokus var på god børnetræning og udvikling af børnetrænere i klubberne. Desuden er jeg DBU-instruktør, hvor jeg afvikler C1- og 2 kurser samt inspirationstræninger, fortæller han.

 

Børnefodbold har altid været drivkraften
Rasmus’ fodboldmæssige baggrund er også lang. Han har siden barnsben spillet fodbold, og som 18-årig tog han trænertjansen, hvor han havde sin daglige gang i ungdomsfodbold på tværs af årgangene i 15 år. Hans CV tæller blandt andet AGF, FC Fyn, Dalum og OB, hvor han i sidstnævnte tog del i at starte deres babyfodbold op, som han stadig står for i dag.

Ifølge Rasmus er hans skæbne som ny børnekoordinator ikke en tilfældighed. Han peger på særligt én ting i forhold til hans drivkraft for at arbejde med børn:

- Det er helt klart det her med, at man kan se, når børn bare fanger den. Mange af børnene er ret eksplicitte i deres udtryk, når de synes, at noget er fedt og sjovt eller når de har lært noget og de har det godt.

- Så når vi skal udrulle børnestrategien, er det en afgørende præmis for os at tilpasse alle de rammer, vi kan for at fange ikke bare så mange som muligt, men alle børn. Når det lykkes, er det en enorm fed følelse, afrunder han.