Lørdag var der fuld skrald på banerne i FC Broby, da Store Børnedag rullede afsted med sjov og fodboldlege. Det var noget, der glædede i FC Broby:

- Det gik rigtig fint, og så er det jo bare skønt at se så mange børn samlet på samme tid på klubbens baner, forklarer formand Finn Knudsen.

Foruden børnene var også klubbens egne hjælpere til stede sammen med DBU Fyn-instruktør – og ikke mindst DBU Fyns fodboldhund, DUBBI.

Især DUBBI var børnene enormt begejstrede for:

- Børnene var vilde derude. De hyggede og morede sig. Især DUBBI havde de travlt med at se, hvem var, fortæller DBU Fyns klubrådgiver Arne Appelgren og fortsætter:

- Med Store Børnedag ønsker vi hos DBU Fyn at tilbyde klubberne en let tilgængelig aktivitet, hvor de kan indbyde nye såvel som eksisterende medlemmer. Det er både en god rekrutteringsplatform for nye medlemmer og en sjov aktivitet for de børn, der allerede er tilknyttet klubben.   

Facebook og lokale skoler gav succes
I FC Broby var formålet med Store Børnedag primært at få så mange børn som muligt til at komme op i klubben og hygge sig. Til det formål benyttede de sig bl.a. af klubbens sociale medier og de lokale skoler for at sprede budskabet:

- Vi fik forskellige markedsføringsmaterialer fra DBU Fyn, som vi brugte. Det gjorde det let for os at skabe opmærksomhed om Store Børnedag, fortæller Finn videre og forklarer, at han sagtens kunne forestille sig, at klubben ville gentage Store Børnedag på et senere tidspunkt.

Hvad er Store Børnedag?
Fodbold skal være sjovt. Derfor er Store Børnedag en anderledes og hyggelig fodbolddag, der giver muligheden for at invitere lokalområdets børn op i klubben for at lege og hygge sig på fodboldbanen.

Den primære målgruppe er børn i alderen 5-12 år.

Under Store Børnedag har børnene mulighed for at prøve sig af i 5 forskellige og sjove fodbold- og legestationer.

Det er ganske gratis at booke Store Børnedag.