Siden her blev publiceret 09.12.21 kl. 13.00. Siden er opdateret 09.12.21 kl. 22.00.

Vigtigt: Der har tidligere her på siden stået, at reglen om maksimalt 50 stående tilskuere til visse indendørs aktiviteter også gjorde sig gældende for idrætsarrangementer. Dette er ikke tilfældet, understreger Kulturministeriet. Derfor er dette indhold fjernet igen.

 

Tilskuerrestriktion gælder alligevel ikke i idrætten

Vi har tidligere i dag skrevet på siden her, at der kommer en restriktion på maksimalt 50 stående tilskuere/publikum ved indendørs arrangementer. Og at dette også så ud til at gælde indendørs idrætsarrangementer, men med forbehold for, at den endelige bekendtgørelse endnu ikke var kommet.

Efter dialog med Kulturministeriet i dag har ministeriet nu meddelt, at restriktionen IKKE omfatter idrætsforeninger-/klubber, så længe de ikke arrangerer indendørs koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende. Ordet ’lignende’ dækker altså IKKE over idrætsarrangementer.

Det er dermed fortsat muligt at have over 50 stående tilskuere/publikummer til et indendørs idrætsarrangement.

Vi anbefaler dog, at man tager forholdsregler, som kan være med til at hindre større smittespredning.

 

Cafeteria

Angående jeres cafeteria/klubhuse gælder reglerne for serveringssteder. Her lyder det, at der skal ske lukning af serveringssteder i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00.

Derudover indføres der krav om mundbind/visir for gæster og ansatte på indendørs serveringssteder (dog med undtagelser svarende til tidligere krav, fx for siddende gæster og for ansatte, som kan fremvise coronapas). Derudover er der krav om, at I skal skilte med reglerne for mundbind og coronapas.

Find skilte, I kan bruge, her.

 

Sociale arrangementer og julefrokoster

På pressemødet i går kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.

De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF anbefaler på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse med arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må I som forening foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.Endelig understregede statsministeren på pressemødet, at foreningslivet fortsætter, selvom skolerne lukker for fysisk undervisning på onsdag i næste uge. DIF’s anbefaling til foreninger og forbund er, at de bør fortsætte med at tilbyde idrætsaktiviteter som træning, kampe og stævner. Selvfølgelig under hensyntagen til de anbefalinger, som Kulturministeriet annoncerede sidst i november.

 

Ovenstående opdateres, når vi får flere informationer fra Kulturministeriet og DIF.