På regeringens netop afholdte doorstep pressemøde blev det offentliggjort, at foreningsidrætten, herunder fodboldklubberne, får lov til at lave udendørs aktiviteter, hvor man som en undtagelse fra det generelle forsamlingsloft må samles op til 25 personer. Det giver væsentligt bedre mulighed for at lave nogle meningsfyldte og gode fodboldaktiviteter, end tilfældet har været længe. Det glæder DBU’s næstformand med fokus på breddefodbold, Bent Clausen:

 

  • Vi er rigtig glade for, at det nu i langt højere grad bliver muligt at lave organiserede aktiviteter rundt omkring i de danske fodboldklubber. Det glæder mig, at der er bred enighed om at værdsætte den kæmpestore værdi, som fællesskabet, sundheden og motionen i for eksempel fodboldklubberne bidrager med. Vi glæder os meget over, at forsamlingsloftet er hævet for udendørsidrætten, så træningen kan komme i gang, for det har jo vist sig, at både den fysiske og mentale sundhed er kommet gevaldigt under pres under Corona-krisen. Derfor håber vi selvfølgelig også, at indendørsidrætten kan åbnes hurtigst muligt, udtaler Bent Clausen.

 

Med et forsamlingsloft på 25 personer kunne man tro, at man sagtens kunne spille turneringskampe 11 mod 11, men fordi trænere, dommere og udskiftere også tæller med under de 25 personer, der må være forsamlet, er det vanskeligt. Det element ærgrer naturligvis formanden for DBU Bredde, Lars Albæk:

 

  • Fodbold er jo en sport, der inkluderer mange mennesker - også i antal. Derfor er det selvfølgelig også lidt ærgerligt for os, at forsamlingsloftet lander på 25, fordi det lige præcis gør, at det bliver vanskeligt for os at afvikle turneringer med 11-mandskampe. Det er jo netop dét, rigtig mange unge og voksne rundt om i den danske breddefodbold glæder sig til. Foreløbigt glæder vi os dog alle over, at vi nu kan mødes og spille, og så håber vi, at forsamlingsloftet hæves yderligere i næste fase, udtaler Lars Albæk.

 

De specifikke retningslinjer er på vej

Efter dagens pressemøde er fodboldklubberne dog fortsat nødt til at væbne sig med lidt tålmodighed. Vi skal først have retningslinjerne fra Kulturministeriet, som beskriver, hvordan den udendørs foreningsidræt må lave aktiviteter i den kommende tid, og herefter kan protokollen for Fodboldens Corona-regler opdateres. Først med den i hånden kan fodboldklubberne vide, hvordan de kan planlægge deres aktiviteter.

 

Så snart protokollen er opdateret, vil det kunne ses på denne side.