DBU Fyn er blevet bekendt med, at der i øjeblikket igen florerer falske mails sendt fra klubformænds mailadresser til klubbens kasserer, hvor der bedes om, at kassereren overfører penge.

De sendte mails er set i forskellige versioner, hvoraf nogen af dem ser meget ægte ud. Vær derfor varsom! 

Her er et eksempel på indholdet i en af de falske mails:

"Hej Katrine

Er du tilgængelig nu?

Jeg har brug for dig til at overføre 4,150.00 GBP til en modtager i Storbritannien i dag. Jeg har bankoplysninger, Kan du foretage betaling nu?

Venlig hilsen
Jesper"


Hos Nationalt Cyber Crime Center opfordrer it-forsker Leif Andersen foreningerne til at holde ekstra vågent øje med de falske mails:

- Et godt råd er at tjekke den adresse, man sender et svar til via mail, hvis man har trykket besvar. For der vil man faktisk kunne se, at det ikke er den rigtige formandsadresse, der er sendt fra. Og endelig. Hvis der kommer en anmodning om overførsel af penge, som man ikke kender til i forvejen, så ring til formanden for en sikkerheds skyld, siger han.

Som forening kan det også være en god ide at drøfte sine betalingsprocedurer med banken. F.eks. om der skal være to til at godkende betalinger

Ifølge Danmarks Idrætsforbund modtager Nationalt Cyber Crime Center mange henvendelser fra frustrerede formænd og kasserer i idrætsforeninger, som er er forsøgt franarret et stort beløb – typisk omkring 5000 euro via falske mails.

Nogle foreninger har nået at afværge kriminaliteten. Andre foreninger er gået lige i fælden. Og når først skaden er sket, er der som udgangspunkt ingen forsikring, der dækker det mistede beløb, da der ikke er tale om brud på en banks sikkerhedsprocedure.