Når man er 11 år gammel, er det bare fedt at få skærmtid stort set døgnet rundt. Eller?

I Langeskov er en flok 11-årige drenge ved at smage metaltrætheden, når det kommer til skærmundervisning. Men sjovt nok er det slet ikke at mærke, når fodboldtræneren kalder ind til online U12-træning. For så fejler humøret bestemt ikke noget bag skærmen.

Banko og fodboldtræning i skøn forening
Træner Ulrik Sørensen oprettede et mødelink i Microsoft Teams, som så blev sendt rundt til U12-holdets spillere. Han sendte det rundt via mail, men det kunne også være distribueret i KampKlar eller i en Facebookgruppe.

 
Tip: Din klub kan få billig software fra f.eks. Microsoft via Techsoup - spar op til 90%. Se mere her.


Alle spillere loggede ind på computer eller tablet – ingen brug for at oprette profiler, så det var nemt at blive klar til træningsstart. Og så havde træneren endda taget den kreative kasket på. Det var nemlig tid til en gang aktiv online-banko med indlagt sjov og et link til at hente bankoplader var også sendt rundt på forhånd.

Nummerpige-tjansen blev løbende uddelegeret til spillerne, som selv fandt frem til næste bankotal, f.eks. således:

  • Hvilket husnr. bor du i, Ole?
  • Alle træner englehop i 20 sekunder – det samlede antal er næste tal.
  • Jeg kan se, din mor lige gik forbi i baggrunden, Michael – hvor gammel er hun?
  • Alle jonglerer med en toiletrulle, rekorderne lægges sammen til næste tal.
  • Kasper og Jeppe, I napper lige 30 sekunder med armbøjninger – det samlede antal er næste tal.
  • Andreas, hvad er det først tocifrede tal i dit telefonnummer?


Interaktion og gode grin styrker fællesskabet
- Det handlede også om lige at holde øje med, om nogen mistede koncentrationen, så man lige kunne bringe vedkommende i fokus og i humør igen, forklarer Ulrik Sørensen, som havde små bankopræmier klar til vinderne undervejs.

U12-drengene kan typisk ikke holde til mere end ca. en halv times ren fodboldtræning, men så er banko jo et underholdende element at bringe ind for at styrke fællesskabet. For sjov og interaktion fra spillere og omgivelser var der masser af.

- Det giver jo et godt grin, når en af spillerne f.eks. bliver overfaldet af en kærlig hund under mavebøjningerne, smiler træneren, der er klar på mere og allerede har kaldt ind til næste træning.