I dette lille lukkede forum, kan vi vist alle blive enige om, at fodbold klart er nr. 1. Men når nu vi ikke kan spille sammen i denne tid, har vi samlet lidt tips og tricks til, hvordan I kan holde gang i jeres hold, indtil vi kan mødes på banerne igen.

Først og fremmest kan I lave en online fodboldtræning derhjemme. Her har vi samlet lidt praktisk inspiration til, hvordan du kan gøre. I kan også mødes online og lave styrketræningspas – det er en god måde at forebygge skader på, så I ikke skal døje med dem, når I får lov at komme på græs.

I kan også prøve at indkalde spillerne til banko-træning. I kan mødes online og spille banko. Udover bare at trække tal kan nogle af tallene også udløse øvelser, der skal udføres. Tallet 15 kan fx udløse 15 armstrækninger til hele holdet, mens tallet 37 udløser 37 mavebøjninger osv.

Opret challenges for dit hold
Challenges er blevet populære som aldrig før i en tid, hvor vi skal holde os lidt på afstand af hinanden. Sæt udfordringer/challenges op til dit hold. Udfordr dem fx med:

  • 10 minutters mavetræning om dagen i 10 dage. 10 forskellige maveøvelser, 1 minut af hver, så rammer I 10 minutter om dagen. Få dem fx til at melde ind i en gruppe på jeres sociale medier (det kunne være Facebook eller Snap Chat), når de har gennemført dagens mavetræning.
  • En løbedistance som hver spiller på holdet skal nå inden ugen er omme (småskadede spillere kan fx cykle en længere distance).
  • At prøve noget helt nyt, fx vinterbadning, hvis I ikke bor alt for langt fra vandet.
  • Hold planken så længe som overhovedet muligt – træn resten af ugen, så du kan slå egen eller holdkammeraternes rekord ugen efter.


Alternative idéer
Lav en quiz eller tipskupon til holdet. Du kan finde en på nettet, som I kan dyste i.

Er dit hold glade for at spille PlayStation-spillet Fifa? Opret en online turnering for holdet, så I kan mødes der.

Hvis du har masser af overskud, kan du lave en løbekonkurrence udover det sædvanlige for dit hold. Lad dig inspirere af serietræneren Brian Christiansen, der i foråret lavede en Lockdown Champions League for sine spillere. Du kan læse, hvordan han gjorde her og måske kopiere hans idé?

I kan også igangsætte et lille projekt om at lave en video på holdet. Videoen kan fx sammensættes ud fra små klip, som hver spiller filmer derhjemme. Bliv inspireret her:


Hvis du har et børnehold eller ungdomshold, kan du også opfordre dem til at lave træning sammen med deres familie. I foråret 2020 lancerede DBU Sjælland et familietræningskoncept sammen med forsker Peter Krustrup. Den kan du finde her: