I VGIF Fodbold blev man godt trætte af selv at skulle strege fodboldbanerne op.

Derfor besluttede de i februar sidste år at købe en opstregningsmaskine.

Jan Svendsen, der har ansvaret for baner, mål og materialer hos VGIF Fodbold, mener, at det har gjort arbejdet nemmere i klubben:

- Vi brugte simpelthen for lang tid på at strege banerne op hele foråret med målebånd. Derfor tænkte vi, at en opstregningsmaskine kunne lette arbejdet for os, og det har det gjort, siger han.

Maskinen kan også indstilles til at udføre jobbet til andre typer fodboldbaner, så den opstreger efter de rigtige mål:

- Det er enormt fedt, at maskinen kan indstilles til at opstrege andre typer af baner. Man skal bare indstille maskinen efter de mål, man ønsker optegnet, fortæller han og supplerer:

- Når det kun tager 21 minutter at kridte en 11-mandsbane op med maskinen, kan man spare en hel del tid.

Andre klubber kan leje maskinen
VGIF Fodbold tilbyder andre klubber at leje maskinen, så de også kan få gavn af den:

- Andre klubber er selvfølgelig meget velkomne til at leje vores maskine. Den er effektiv og meget nem at indstille, siger Jan Svendsen.

Når andre klubber lejer maskinen, sætter VGIF Fodbold to mand på opgaven. Prisen for at leje maskinen er forskellig alt efter hvor store baner, man skal have hjælp af Vissenbjerg-robotten med at optegne.

Eksempelvis koster en 11-mandsbane kr. 850,-, mens en 8-mandsbane koster kr. 600,-. Hertil kommer kørsel og maling oveni priserne.

I alt har maskinen kostet 100.000,- kr. plus en årlig omkostning på 10.000,- kr., som VGIF Fodbold har kunnet finansiere med penge, som de havde gemt på kistebunden.