Uden frivillige - ingen fodbold

Det er virkeligheden i den danske fodbold, og en stor del af det danske foreningsliv. Men de frivillige kommer ikke nødvendigvis af sig selv, ligesom at de heller ikke nødvendigvis bliver hængende af sig selv.

Det kræver en indsats at skabe et miljø, hvor rekruttering og fastholdelse af frivillige er en naturlig del af klubben, og netop derfor har DBU Bredde udviklet ”frivillighedsweb”, en tema-side hvor netop dét er omdrejningspunktet.

 

Frivillighedshjulet – otte faser til succes

Fundamentet for frivillighedsweb er frivillighedshjulet, og dets otte faser, som alle hver især bidrager til rekruttering og fastholdelse af frivillige.

Samme otte faser går igen i frivillighedswebbets opbygning, og det er derfor nemt at gå på opdagelse i faserne, samt finde de værktøjer, du lige står og mangler.

Og lyder det lidt højtravende med faser og frivillighedshjul, så er essensen af det hele kort og godt, at vi har samlet inspiration og ting, vi ved virker, på frivillighedswebbet.

 

Brug frivillighedsweb til

  • at blive klogere på, hvad din klubs image har af betydning, når I skal tiltrække og fastholde frivillige
  • at lære nye måder at rekruttere frivillige på
  • at få nye perspektiver på, hvordan I tager imod nye frivillige og samarbejder med dem i dagligdagen
  • at styrke din viden om, hvordan du kan motivere de andre frivillige i din klub

… og meget, meget mere!

 

Frivillighedsweb er foranderligt

Som i resten af frivillighedens verden, er frivillighedsweb også en foranderlig størrelse, som hele tiden får tilført værktøjer, opdateret redskaber eller på andre måder forandres for at sikre, at det afspejler den nyeste viden og erfaring.

Og det er nødvendigt, for der er mange typer af frivillige, se bare her: