14 nye dommere er på vej på græs efter DBU Fyn i sidste uge afviklede efterårssæsonens første Dommergrundkursus. Mandag, tirsdag og torsdag deltog kursisterne online på den teoretiske del af kurset, mens de søndag mødtes til den praktiske del på banen, inden de var oppe til deres eksamen.

René Haahr fra Stenstrup på Sydfyn var en af deltagerne på kurset, som han omtaler i meget positive vendinger.

”Jeg synes, at det er rigtig fint, at det er muligt at tage det meste online. Det var i hvert fald det, der gjorde det muligt for mig. Det fungerede overraskende godt, og der var stadig plads til, at alle fik svar på deres spørgsmål,” forklarer René Haahr og fortsætter:

”I søndags blev det lige pludselig meget virkeligt, da kortene og fløjten lå foran en. Det var fedt at komme ud på banen og lære lidt om dommerens placering, for når man er spiller, lægger man jo ikke mærke til, hvad dommeren render rundt og laver,” udtaler René, der selv har spillet fodbold en stor del af sit liv og nu gør sig gældende på Kirkeby IF’s Oldboys-hold.

Når man som dommeraspirant har taget den teoretiske del af kurset og været oppe til en eksamen, venter der tre uddannelseskampe sammen med en vejleder, før man rigtigt kan kalde sig fodbolddommer. Dette er også noget, René Haahr glæder sig til.

Nu er jeg jo lige friskuddannet, og al den nye viden har gjort, at jeg glæder mig helt vildt til at prøve det i praksis. Vi var til eksamen søndag, og siden har jeg nærmest tjekket min indbakke hver halve time, fordi jeg er spændt på at få information om, hvornår jeg skal ud at dømme med en vejleder første gang. René Haahr
PE8A2937

Hvorfor blive fodbolddommer?

René Haahr er 50 år og har spillet fodbold en stor del af sit liv. Han ser dommergerningen som en mulighed for at holde fast i fodbolden, når kroppen måske siger stop.

”Efterhånden kan man jo godt mærke, at kroppen ikke reagerer på samme lette måde, som da man var ungdomsspiller, og jeg ser dommergerningen som en mulighed for at forblive aktiv. Det kan nærmest være en anden måde at gå til fodbold, når man overgår til at være dommer. Og så synes jeg, at det er en fed personlig udfordring,” forklarer René Haahr, der til dagligt er politibetjent og lokalpolitiker ved siden af fodboldkarrieren på Kirkebys Oldboys-hold.

Den nyuddannede dommer er ikke i tvivl om, at han vil anbefale andre at tage samme udfordring op.

”Jeg har egentlig tænkt over at melde mig i noget tid, og nu ærgrer jeg mig da lidt over, at jeg ikke har gjort det noget før. Jeg vil helt klart opfordre andre til ikke at tøve og bare kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at udfordre sig selv,” afslutter René Haahr, der altså nu kun mangler sine tre uddannelseskampe for endegyldigt at kunne kalde sig fodbolddommer.

Vil du også prøve kræfter med dommerlivet?

Har Renés erfaringer givet dig blod på tanden og måske det sidste skub til, at du også godt kunne tænke dig at prøve kræfter med dommerlivet?

Næste kursus afvikles i slutningen af september.

Tag den online del mandag den 26., tirsdag den 27. og torsdag den 29. september, og kom til den praktiske del og eksamen søndag den 2. oktober, så kan du, ligesom René, snart kalde dig uddannet fodbolddommer.