Fodboldverdenen er traditionelt set en mandsdomineret sportsgren, og det afspejler sig i antallet af fodboldspillere fordelt på køn, men også i trænersæderne og bestyrelseslokalerne rundt om i de danske fodboldklubber på alle planer.  For slet ikke at tale om dommerverdenen, hvor kønsfordelingen også er meget ubalanceret.

Således også på Fyn.

Men, fodbold er for alle - også piger og kvinder....hvis nogen efterhånden skulle være i tvivl!

Der er da også en stærk bevægelse i gang på både elite- og breddeniveau, der skal udviske de forskelle over tid. Den bevægelse vil DBU Fyn nu understøtte med det nye udvalg, der forventes endeligt nedsat i efteråret efter en involveringsproces, hvor alle med interesse og hjerte for pige-/kvindefodbolden kan komme til orde.

Hvorfor et DBU Fyn-pige/kvindeudvalg?

Udvalget nedsættes i en tid, hvor pige/kvindefodbolden får ekstra opmærksomhed og status, og det sker på baggrund af en række forhold, der peger i den retning:

  • DBU's udviklingsplan for pige/kvindefodbolden
  • Get Movin' - et stort pige/kvindeprojekt, der skal booste pigefodbolden på og uden for banen i de danske breddefodboldklubber
  • EM for kvinder i 2025 - måske endda på fynsk jord?
  • DBU's talentstrategi for piger/kvinder (som pt. er i politisk høring)

Mens meget af ovenstående foregår på "den store klinge" og på overordnet plan foregår der en masse stærkt arbejde for pige-/kvindefodbolden lokalt i de fynske fodboldklubber.

Udvalgets formål bliver at skabe netværk og vidensdele mellem klubber og klubfolk med særlig fokus på pige - og kvindefodbolden, og herfra bringe ideer, udfordringer og potentialer videre til det politiske system i DBU Fyn. 

Udvalget skal derimod IKKE arbejde med turneringsdelen af fynsk fodbold. Det arbejde ligger fortsat i DBU Fyns børneudvalg, ungdomsudvalg og seniorudvalg.

Vil du bidrage til fynsk pige-/kvindefodbold?

...så har du muligheden som medlem af det nye udvalg.

I første omgang inviterer vi alle interesserede til et uforpligtende info- og dialogmøde om hvilken rolle udvalget skal/kan spille, og om pige- og kvindefodbolden på Fyn bredt set.

Der vil foregå d. 11. april kl.  16.00 - enten på Odense Stadion eller hos DBU Fyn (nærmere info følger). Efter mødet vil der være mulighed for at overvære kvindelandsholdets kamp mod Japan på Odense Stadion.

TILMELDING TIL MØDETS FORETAGES HER - senest 4. april.

Vi opfordrer såvel spillere, pigetrænere, klubledere, forældre til pigespillere og andre, der brænder for pige-/kvindefodbolden, til at tilmelde sig mødet. 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

Helene Hagsten Pedersen, DBU Fyn bestyrelsesmedlem
hepe@dbufyn.dk, 23353706