Livet som fodbolddommer giver en masse spændende udfordringer, vigtige kompetencer og gode oplevelser både på og uden for banen. Du får ledererfaring og en masse kilometer i benene, og så er du en vigtig del af fodboldfamilien med relationer til alt lige fra DBU til spillere, trænere, klubfolk og selvfølgelig alle de andre dommere. 

Lige nu kan du tilmelde dig vores online dommergrundkursus. Den online del af kurset afholdes over tre hverdagsaftener, så du skal blot være klar hjemme fra sofaen:

Teams: 

  • Mandag den 24. april, kl. 17.00-21.00
  • Tirsdag den 25. april, kl. 17.00-21.00
  • Torsdag den 27. april, kl. 17.00-21.00

Herefter er der fysisk fremmøde i Langeskov IF til den praktiske del af kurset. Den teoretiske eksamen foregår også her i umiddelbar forlængelse af praktikken på banen.

Langeskov IF:

  • Søndag den 30. april, kl. 10.00-12.00

Prisen for kurset er kr. 500 kr. Det dækker undervisning, materiale, lovbog, eksamen og eksamensgebyr. Du får desuden Hummel-dommertøj.

Flere fodboldklubber tilbyder at betale dommeruddannelsen for sine medlemmer, så snak eventuelt med din lokale klub om muligheden.

HVAD LÆRER JEG?

Et dommergrundkursus er for dig, der ønsker at lære de fundamentale redskaber til at lede en fodboldkamp. Det er et kursus med både praktisk og teoretisk indhold. Du får indsigt i fodboldloven og får kendskab til den praktiske del af fodbolddommervirket.

Du lærer at optræde som en myndig og neutral medspiller på banen, at styre begivenhederne med overblik og selvtillid samt at acceptere og sætte grænser for spillernes følelser og temperament.

Til sidst har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU. DBU Dommerkort giver dig mulighed for at virke som fodbolddommer i både ungdoms- og seniorrækker. OBS: Du skal være fyldt 15 år for at kunne bestå dommergrundkurset.

Din første tid som dommer

Når du har bestået dommergrundkurset og skal i gang på banerne, hjælper vi dig naturligvis også. Her får du tre såkaldte udviklingskampe, hvor en rutineret dommerudvikler er med dig før, under og efter kampen. Han er klar med gode råd og ikke mindst en efterfølgende evaluering, der kan klæde dig endnu bedre på til rollen som dommer.

Det giver dig en tryg indflyvning til livet som fodbolddommer.

Se også