Det er et dejligt skulderklap, som gør, at vi vil arbejde endnu hårdere for fortsat at udvikle rammerne i vores klub Erik Knudsen, formand B1913

Prisen hylder de stærke fællesskaber, som lokale idrætsforeninger er eksponent for og dermed også den afgørende rolle, som frivillige kræfter udfylder for sammenhængskraften i Danmark.

Fra international storhed til fokus på de fynske rødder

I indstillingen, indsendt af B1913 selv, lyder det:

Fodboldklubben B1913 har fundet tilbage til de helt grundlæggende værdier. Engang var Boldklubben 1913 en magtfaktor på både Fyn og i hele Danmark med en pokaltitel og store opgør mod internationale klubber som Real Madrid og FC Barcelona. Men det er efterhånden længe siden, og efter et kuldsejlet elite-projekt for en række år siden, balancerede den fynske klub med de stolte rødder på randen af et sammenbrud – nu har klubben genopfundet sig selv i en mere jordnær udgave.

I stedet for eliten satser klubben nu på fællesskabet i både ungdomsafdelingen og hos klubbens seniorer fra det nærliggende Syddansk Universitet. Alle mennesker har brug for fællesskaber og et sted at høre til - og alle er velkomne til at høre til hos B1913.

Alle børn - uanset om de er gode eller dårlige til fodbold – kan være med hos B1913. Det gælder også de børn, der har brug for en yderligere hjælpende hånd for at kunne stille op. Derfor har klubben indført en ungdomsklub i klubben, der med tiltag som med fællesarrangementer, fællesspisning og lektiehjælp forsøger at få flere medlemmer til at deltage i fællesskabet udenfor banen.

- Vi er enormt beærede og stolte over indstillingen. Det viser, at der er blevet lagt mærke til det store arbejde, som en lang række frivillige gør hver dag i B1913 for at skabe gode rammer for især børn og unge og for at give dem meningsfulde rammer i et forpligtende fællesskab. Det er et dejligt skulderklap, som gør, at vi vil arbejde endnu hårdere for at fortsat at udvikle rammerne i vores klub, fortæller formand Erik Knudsen.

Fakta om B1913
Boldklubben 1913 har 662 medlemmer. Ungdomsafdelingen, der for få år siden var nede på kun otte medlemmer trives i dag i bedste velgående med 150 børn og unge fodbold-spillere – både drenge og piger. 

Læs mere om B1913s kandidatur og afgiv din stemme: