”Jeg er utrolig stolt. Da jeg gik ind i klubben, havde jeg slet ikke regnet med, at jeg ville ende med at stå med sådan en pris,” siger Andreas Bruus fra Særslev Boldklub.

Rundt om ham ønsker både børn og voksne fra boldklubben ham tillykke, mens han står med blomster og et diplom som ’Årets fodboldleder 2023’ i hånden.

Det er ikke mange minutter siden, at DBU Fyns formand, Bjarne Christensen, kom og afbrød aftenens træning for at overrække den gode nyhed, og derfor har den nykåret vinder stadig svært ved at tro på det.

”Det er jo helt vildt,” siger en tydeligt overrasket vinder. 

En ildsjæl uden lige

Andreas Bruus er både næstformand, ungdomsformand samt børne- og udviklingstræner i Særslev BK.  

Klubben oplevede stor modgang under coronaepidemien, hvor de var tæt på at dreje nøglen om. Her var den aktive fynbo en stor del af grunden til, at klubben ikke bare overlevede, men i den grad er opblomsteret sidenhen.

”Mange i klubben gør et kæmpe stykke arbejde, men Andreas går altid det ekstra stykke for at hjælpe. Han er en ildsjæl uden lige, og han har et kæmpe engagement med alt, hvad han gør, ” siger Charlotte Rasmussen, formand i Særslev BK.

For hovedpersonen selv er der en helt særlig grund til, at han hver dag fortsætter det store arbejde.

”Det handler om at hjælpe folk i lokalområdet og give noget tilbage til byen. De fællesskaber, jeg får ud af det, er helt utrolige,” siger Andreas Bruus, som ser sig selv være i klubben mange år endnu.