Handleplan fra Den Irakiske/Danske Kulturforening godkendt

Den Irakisk/Danske Kulturforening har, efter den afbrudte kamp mod Ringe BK, overfor DBU Fyn præsenteret en handleplan, der skal forhindre lignende sager fremover. Handleplanen er nu godkendt af DBU Fyn, som vil følge holdet tæt i de kommende kampe.

Den godkendte handleplan ophæver holdets suspension, hvilket betyder, at deres kamp i weekenden spilles. Det betyder samtidig, at deres udsatte kampe mod Kirkeby IF og Vindinge IF også afvikles på endnu ikke fastsatte tidspunkter.

- Vi følger den strategi, vi har lagt for at gøre op med afbrudte kampe i fynsk fodbold. Vi vil nu via vores kampobservatører følge holdets kommende kampe, forklarer DBU Fyns administrationschef Claus Gramm Pedersen og uddyber videre:

- Klubben har fremlagt en handleplan for os, hvor de viser stor velvilje til selv at bidrage til, at hændelser som i kampen mod Ringe BK ikke gentager sig. Handleplanen omfatter bl.a. en redegørelse for, hvordan de vil skabe tryghed for hold, der skal spille mod dem på deres hjemmebane. Ligeledes omhandler den et udkast til et værdisæt for klubben. Vi tilknytter nu vores klubrådgiver, der sammen med klubben arbejder videre med værdisættet og derigennem sikrer, at det bliver en aktiv del af klubben.

- Vi har tiltro til, at klubben lever op til handlingsplanen, da det også er gjort dem klart, at sådanne handlinger ikke tåler gentagelse, og i sidste ende kan medføre udelukkelse af holdet.

Tidligere på ugen kunne man i Fyens Stiftstidende læse, at klubben også internt skrider til handling ved fremover at ekskludere medlemmer, der forbryder sig mod klubbens regler for god opførsel. Det er blevet fulgt op af et møde for holdet:

- Vi er kede af det ry, som klubben har fået, og vi holdt et møde i går (torsdag, red.), hvor vi snakkede om weekendens kamp. Vi ønsker alle, at det bliver en god kamp. Bl.a udpeger vi 2 personer udenfor holdet, der iføres gule veste, og som skal tage sig af tilskuerne, hvis der opstår problemer. Vi vil også sørge for, at der er en sodavand til alle spillerne på begge hold og til dommerne. Alle skal have en god fodboldoplevelse, forklarer klubbens formand Hadi Alhadidi.

Sådan behandler DBU Fyn afbrudte kampe
Når en kamp afbrydes, suspenderes begge de implicerede hold automatisk, og deres kampe udsættes midlertidigt, indtil der foreligger en afgørelse af, hvem der var skyld i afbrydelsen. Skyldsspørgsmålet afgøres af DBU Fyns Disciplinærudvalg. Det skyldige hold kan først spille kampe igen, når klubben overfor DBU Fyn har præsenteret en handleplan for, hvordan lignende episoder skal undgås fremover. Det skal ske på et personligt møde, og handleplanen skal godkendes af DBU Fyn. Herefter vil en DBU Fyn fairplayobservatør følge holdets kommende kampe. Hvis holdet ikke præsenterer en handleplan inden for en uge, efter den er kendt skyldig i afbrydelsen, taberdømmes klubben i kampe, der i den mellemliggende periode er blevet udsat.

Alle klubber får besked fra DBU Fyn, såfremt deres kampe mod de implicerede klubber udsættes.

Læs mere om, hvordan DBU Fyn behandler disciplinære sager her.


Log ind