Fleksibel spilleform skal sikre flere spillede kampe

På lørdagens delegeretmøde skal de fynske klubber blandt andet tage stilling til om 11M-kampe skal kunne spilles som 9M-kampe i udvalgte rækker, hvis det ene hold mangler spillere. Men hvorfor og hvordan vil det i så fald foregå?

- Vi kan desværre ikke stille hold, så vi må melde afbud til kamp. 

Den besked er som træner rigtig træls at få lige op til en kamp. 
Men den kan måske blive afløst af følgende besked:

- Vi kan desværre ikke stille med 11 mand, så vi vil gerne afvikle kampen som 9-mands kamp.

Det kan nemlig blive konsekvensen af det forslag, som DBU Fyn stiller på lørdagens delegeretmøde.
Her stilles der forslag om, at såfremt en klub ikke kan mønstre 11 mand, så kan de senest 2 timer før kampstart meddele modstanderen, at kampen skal spilles som 9M kamp.

Helt konkret betyder det, at kampen afvikles med 9 mand på hvert hold, og målene rykkes frem til kanten af straffesparksfeltet. Der vil stadig blive spillet efter reglerne for en 11M kamp. 

Det hold der anmoder om, at kampen skal spilles som 9M kamp, må maksimalt stille med 10 spillere til kampen, mens den anden part fortsat må stille med op til 14 spillere, der alle må bruges i kampen.
Dette vil være gældende i rækkerne S5 for herrer, S2 for kvinder, alle rækker for "de gamle", samt laveste niveau i U19, U17, U16 og U15 drenge samt U19, U17 og U14 piger.

Man håber, såfremt forslaget vedtages, at flere kampe vil blive afviklet i stedet for at blive aflyst. Man kan altså komme ud for at skulle spille en 11M kamp som 9M, men det er trods alt bedre, end at kampen helt aflyses. 

Flere hold fra samme klub i herre serie 2?
På lørdagens delegeretmøde skal de fynske klubber også tage stilling til, hvorvidt en klub kan have flere hold repræsenteret i herre serie 2.
De seneste år har vi set eksempler på klubber, der ikke har kunne rykke op fra serie 3, og man kan derfor stille spørgsmålstegn ved, om det så er de rette hold, der er at finde i serie 2.

I alt 21 forslag er til behandling på lørdagens delegeretmøde, og du kan se dem alle her. 

Lørdag eftermiddag vil du her på siden kunne se, hvordan det gik alle forslag.

Log ind