Flotte og velspillede ungdomspokalfinaler

Lørdag den 30. juni blev alle fynske ungdomspokalfinaler afgjort. Det blev en rigtig fodboldfest i skønt vejr med mange tilskuere og meget glade vinderhold.

Fra U13 til U15 på Nørre Aaby Idrætspark
Pokalfinalerne i de yngste ungdomsrækker blev lørdag spillet på Nørre Aaby Idrætspark.

Dagen startede med de to U13-finaler, hvor rigtig mange tilskuere var mødt frem. De kunne se OB’s drenge vinde 7-3 over Næsby og Marienlysts piger vinde 2-0 over F16 fra Sydfyn.

I U14 vandt OB’s drenge med 5-1 over OKS, mens Dalum vandt 1-0 over Marienlyst hos pigerne. Frederikke Jessen blev kampens enlige målscorer i en meget tæt og jævnbyrdig kamp, hvor der var store chancer i begge ender. Marienlystspillerne Elisabeth Nielsen og Caroline Enghoff samt holdleder Janne Andersen var før kampen i studiet hos P4 Fyn for at fortælle om dagens pokalfinale.

I U15-pigefinalen vandt Team OdenseQ 2-0 over Dalum. U15-drengefinalen blev et sandt pokaldrama, hvor føringen bølgede frem og tilbage. OB kom foran 1-0 i starten af anden halvleg, hvorefter Næsby fik udlignet til 1-1 på et flot hovedstød. Næsby bragte sig i front med små fem minutter igen, men to minutter senere udlignede OB til 2-2 på et frispark af Isak Steiner. Dermed skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Her fik Næsby den bedste start, da deres målmand reddede første OB-forsøg, og holdet efterfølgende scorede sikkert. OB endte dog alligevel med at trække det længste strå i en medrivende og tempofyldt finale.

Fra U16 til U19 på Odense Atletikstadion
Pokalfinalerne i de ældste ungdomsrækker blev lørdag spillet på Odense Atletikstadion. Igennem hele dagen var der et fint tilskuerfremmøde, og til forskel fra tidligere år befandt de sig rundt om hele banen, hvilket gav en rigtig god stemning og skabte en flot ramme om dagens finaler.

Dagen startede med en flot, jævnbyrdig og overordentlig velspillet U17-drengefinale. Sejren kunne have gået begge veje, men efter straffesparkskonkurrence vandt Næsby Boldklub 6-5 over Oure FA.

Herefter fulgte de to U16-finaler, hvor Dalums U16-ligadrenge som forventet trak sig sejrrigt ud af deres finale mod det fynske mesterrækkehold fra TEAM Højfyn. I U16-pigefinalen vandt Dalum/Næsby måske lidt overraskende 3-1 over Team OdenseQ. Det var en yderst velspillet finale med højt tempo og meget stor teknisk kvalitet fra begge hold. Det må siges at være rigtig god reklame for pigefodbolden på Fyn.

I U18-pigefinalen viste Team OdenseQ den forskel, der skal være mellem et hold, der netop har vundet bronzemedaljer i U18 DM-rækken og et hold fra den fynske U18-pigerække.
Team OdenseQ var som forventet fuldstændig spilstyrende fra kampens start og var allerede efter seks minutter foran 3–0. Efter den mareridtsstart fortjener Tåsinge f.B./Fortuna Svendborg stor ros for ikke at knække fuldstændig sammen. Holdet kæmpede heroisk hele kampen, selvom de var oppe imod den absolutte overmagt.

En fuldstændig vanvittig kamp afsluttede pokalfinaledagen på Odense Atletikstadion lørdag aften.
Efter at have været bagud med 3–1 fik OB vendt kampen til deres fordel blandt andet med to mål af holdets anfører Jacob Mikkelsen. Begge finalehold bidrog til en kamp på meget højt niveau, hvor Oure FA i den grad viste, at de også hører til i den absolutte ungdomselite.

Alle dagens finalehold var fuldt fokuserede, og det var tydeligt at mærke, at sejren betød meget for holdene. Det blev især tydeligt i dagens sidste finale, da OB’s ungdomsstjerner fra U19-holdet brød ud i en kæmpe jubelrus, da de scorede deres sejrsmål syv minutter inde i dommerens overtid. Her viste de, at en sejr i den lokale pokalturnering på Fyn, virkelig betød meget for dem.

U15 drenge:
Næsby BK - OB 4-6 (efter straffesparkskonkurrence) (Ordinær kamp 2-2)

U17 drenge:
Oure FA – Næsby 5 - 6 (efter straffesparkskonkurrence) (Ordinær kamp: 2 – 2)
Pokalfighter: Emil Larsen (målmand) - Næsby.

U18 piger:
Tåsinge f.B./Fortuna Svendborg – Team OdenseQ 0 – 7
Pokalfighter: Isabell Ohle – Team OdenseQ

U19 drenge:
Oure FA – OB 3 – 4
Pokalfighter: Mikkel Hyldegaard – Oure FA

Billeder fra dagen vil i de kommende dage blive offentliggjort på vores Facebookside

Forud for finaledagen har vi sat ekstra fokus på U16-rækken. Du kan læse historien om U16-pigerne her og om U16-drengene her.