Lige voksne leger altså også bedst

De fleste får de bedste fodboldoplevelser, når de spiller jævnbyrdige kampe. Målet med at ombryde er at matche hold på bedste vis, så de fynske fodboldspillere kan få den bedst mulige kampoplevelse.

Nye tider i 7-mandskvinderækken
Tidligere var der meget stor niveauforskel i 7-mandskvinderækken her på Fyn. Til og med 2016 kunne klubber tilmelde 7-mandskvindehold i enten A-, B- eller C-rækken, men da der ikke var nok hold, der tilmeldte sig A-rækken, blev den ikke oprettet, og disse hold blev derfor placeret i B-rækken. Det gav store niveauforskelle i rækken og nogle meget ulige kampe. 

- Fodbold er et herligt spil, men der er ingen, der synes, det er rigtig sjovt at blive blæst ud af banen og tabe stort hver gang. Jeg tror, at alle har brug for en sejr i ny og næ for at holde gejsten oppe, udtaler Elsebeth Lena Andersen fra Boldklubben Marienlyst.

For at sikre bedre matchning af holdene i 7-mandskvinderækken er måden holdene tilmeldes på nu ændret. Nu tilmeldes holdene bare 7-mandskvindeturneringen, og så dannes der puljer ud fra resultaterne fra den seneste halvsæson. Denne måde at gøre det på giver nogle tættere puljer og færre kampe med enormt store sejre til det ene hold. 

- Der er ingen tvivl om, at spilleglæden er større, og at risikoen for frafald mindskes, når jævnbyrdigheden i rækkerne øges. Både som klubperson og fodboldspiller hilser jeg det nye initiativ velkommen, afslutter Elsebeth Lena Andersen.

Den bedre matchning ses direkte i kampresultaterne
På seniorsiden for herrerne arbejder vi også med bedre matchning. Her har vi siden 2011 ombrudt herrernes Serie 3-puljer i vinterpausen. Her deles rækken i to, så de øverst placerede hold i alle Serie 3-puljer spiller mod hinanden, og de nederst placerede hold bliver matchet med de øverst placerede fra Serie 4. 

Et eksempel på at det virker, kan ses direkte i resultatlisten for rækken. 
Hårslev Boldklub har et hold med i Serie 3, som i efteråret tabte 10 ud af 11 kampe. De løb ind i nogle ordentlige øretæver på blandt andet 10-0 til Stige Boldklub 2017 og 13-0 til Ubberud IF, hvilket resulterede i en sidsteplads i puljen ved vinterpausen. Her i foråret har holdet så spillet i en anden pulje med de andre nederst placerede hold fra Serie 3 og nogle af de øverst placerede hold fra Serie 4, og det har givet holdet nogle meget mere tætte kampe. De har blandt andet vundet 4-2 over OB og 2-1 over Bolbro og er i skrivende stund placeret midt i puljen.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan ombrydningen i herrernes Serie 3 og 4 foregår, kan du klikke her.

Log ind