ØB's målmandstræner får hjælp og inspiration fra eliten

Et M0-målmandstrænerkursus udviklede sig til mere end forventet for ØB's målmandstræner Jess Bøg Gommesen. Det tændte både en ild i ham og gav ham en lærerig relation til instruktøren Niels Teilman, som til daglig er målmandstræner i Esbjerg f.B.

Esbjerg f.B. er kendt for at udvikle stærke målmandstalenter. En af mændene bag succesen er målmandstræner Niels Teilman, og det var ham, der fik Jess Bøg Gommesens interesse for målmandstræningen vakt.

- Jeg var på målmandstrænerkursus med Niels, og efter kurset var jeg helt høj. Jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg ville få så stor en fascination for det at være målmandstræner. Men Niels fik virkelig vakt min interesse, fortæller Jess og fortsætter:

- Jeg kontaktede derfor efterfølgende Niels for at høre, om han var interesseret i at sparre med mig som målmandstræner. Det ville han heldigvis gerne. Så for nyligt startede jeg bilen og kørte fra Odense til Esbjerg for at mødes med Niels og få et indblik i den fantastiske målmandstræning, de præsterer i E.f.B.

Jess fortæller, at han også er meget inspireret af FC Nordsjællands målmandstræner Iñaki Caña, og at han ser mange af hans øvelser og træninger på YouTube.

Selv har Jess gennemført både M0 og M1 af DBU's målmandstræneruddannelse.

Alle målmænd har krav på kvalitet

I mange klubber er målmanden lidt overladt til sig selv i træningen, og nogen vil måske spørge sig selv, hvorfor en målmandstræner fra en breddeklub i Odense gider tage turen hele vejen til Esbjerg for at opleve træningen. Jess selv er dog ikke i tvivl om svaret:

- Jeg mener, at alle målmænd uanset klubniveau har krav på en god målmandstræning. Det er Niels enig med mig i, og det er så fantastisk, at vi kan spare på tværs af bredde og elite. Det er fedt, at der er plads til, at en fra "det store hold" tager en grønskolling som mig under sin vinge, så jeg kan udvikle mig som træner.

På den anden side af sommerferien er det planen, at Niels kører til Odense for at yde supervision på Jess' træning. Så, der et stadig meget læring at hente i samarbejdet for den fynske målmandstræner, som afrunder: 

- Jeg har i målmandstræningen fundet en niche, som jeg synes er fed. Det er fedt at nørde med detaljer. Jeg bruger en del tid på at forberede mig til hver træning. Både fordi jeg synes, at også breddeklubber har brug for god målmandstræning, og fordi jeg tror på, at det giver en større glæde ved spillet, at der er særskilt træning til målmændene. 

Der er ingen tvivl om, at ØB har en dedikeret målmandstræner. Mon det næste store målmandstalent udklækkes på ØB's træningsbaner på Arkonavej?

Log ind