Pokaldrømmen lever i den forsvundne række

U16-pigehold er der desværre ikke mange af på Fyn i disse år. Faktisk så få, at vi ikke har en egentlig U16-række. Men i Ungdomspokalen er det anderledes. Her lever drømmen om en U16-pokal for de unge piger videre.

Det er Grundlovsdag. Solen skinner fra en skyfri himmel, og på banen ved Brylle Fritidscenter er 22 smilende fodboldpiger klar til kamp. Det er blevet tid til U16-pokalsemifinale for Brylle Boldklubs og Dalum/Næsbys teenagepiger, og det er tydeligt, at kampen er noget særligt for begge hold.

- Jeg kan godt lide de her pokalkampe, for det er som om, der er mere at spille for på dagen, fordi det er en vind-eller-forsvind-kamp, og det er fedt, fortæller Laura Fratilescu fra Dalum/Næsbys U16-hold, som desværre må se til fra sidelinjen med en skadet ankel.

- Det er megafedt, at et landsbyhold som os klarer sig rigtig godt i vores række, og når så vi kommer op og spiller imod nogle store hold i pokalturneringen som for eksempel Dalum/Næsby, så giver det helt vildt meget til vores sammenhold, fortæller en begejstret Karla Stroger fra Brylle Boldklub.

Og pokalturneringen er noget særligt. Det er en af Bryllepigernes to trænere, Martin Mørk, enig i:

- Det er noget særligt at spille en pokalsemifinale, og muligheden for at komme i finalen betyder meget for pigerne. Det er lidt anderledes, end når vi spiller i ligaen. Derfor har vi gjort lidt ekstra ud af det ved at mødes lidt før og have vores fysiske træner til at varme pigerne op, så de er helt klar. Det er også rigtig dejligt, at der er så mange herude for at kigge, det gør det hele lidt mere særligt.

Og det blev noget særligt. Fra første fløjt var det en underholdende kamp. Der var mange chancer, og en god del af dem blev udnyttet til flotte mål. Kampen endte 6-4 til udeholdet fra Dalum/Næsby, som nu er klar til pokalfinalen, hvor de skal møde Team Odense Q. Team Odense Q skulle have spillet semifinale mod Aarup Boldklub, men Aarup har desværre været nødsaget til at trække holdet på grund af manglende spillere. Det er et problem, som rigtig mange klubber kender til, og det er også grunden til, at vi lige nu ikke har en U16-pigerække på Fyn.

Spot på U16-rækken i pokalen - fordi den er noget særligt
U16-aldersgruppen er svær i alle klubber og i alle sportsgrene. Der sker meget i de unges liv, og de går fra at være børn til at blive unge. Det behøver dog ikke at betyde, at fodboldstøvlerne bliver lagt på hylden, eller at de bliver umulige at have med at gøre. Hør bare, hvad et par af spillerne og en træner fra gårsdagens pokalsemifinale udtalte efter kampen:

- Jeg synes, det er fedt at spille fodbold, fordi man er aktiv og får mange venner, men det kan også være svært at passe ind, fordi man også har lektier og aftaler og sådan, men jeg vil rigtig gerne, siger en fodboldglad Freya Steenberg fra Dalum/Næsby-holdet. Hun suppleres af en af modstanderne, Karla Stroger, fra Brylle Boldklub:

- Sammenholdet på fodboldholdet er fedt, og man kommer altid herop og hygger sig. Man får ligesom et frirum fra skolen og lektierne, og det er helt vildt fedt. Jeg vil helt sikkert gerne fortsætte.

- Vi har ikke nogle problemer med vores hold. De vil det så gerne! Men det er rigtig øv, at der ikke er nogen U16-række på Fyn i øjeblikket. Det er ellers vores førsteprioritet at spille der, så vi vil også tilmelde holdet til U16 efter sommerferien, og så håber vi, at der er nok hold til at lave en række. Det kunne være rigtig godt for pigerne, udtaler Brylletræner, Morten Pedersen.

Vil du også gerne ud og se de unges fodboldglæde?
Som noget nyt spilles alle DBU Fyn ungdomspokalfinaler samlet lørdag den 30. juni. U13-U15 spiller på Nørre Aaby Stadion, mens U16-U19 spiller på Odense Atletikstadion. Der er lagt op til en festlig dag, hvor ungdomsfodbolden på Fyn skal fejres på bedste vis. 

Log ind