Video: Sydfynske klubber skaber fælles fodboldglæde for piger

Det er sjovere, når vi er flere! Det er tanken bag 6 sydfynske klubbers fællestræning for områdets pigespillere. Vi besøgte dem på en (vindomsust) træningsdag i Fortuna Svendborg, som også bød på Stjernespillerskole-træning for de lidt yngre piger.

På Sydfyn har 6 fodboldklubber - Kirkeby IF, Stenstrup IF, Skårup IF, Tåsinge f.B., Hesselager Fodbold og Fortuna Svendborg - sammen med Bevæg Dig For Livet-konsulent Jeppe Jensen iværksat samtræning for klubbernes ungdomspiger. 

Én gang om ugen samles klubbernes pigespillere og deres respektive trænere skiftevis i en af de 6 klubber for sammen at træne, blive dygtigere og have det sjovt sammen. Træningen står Jeppe primært for med hjælp fra klubtrænerne. På den måde får klubbernes egne trænere også inspiration til træningen hjemme i klubben. Samtræningen er med til at fastholde pigerne i fodbolden.

Problemet for flere af klubberne er nemlig, at der ofte kun møder otte eller ni spillere op til en almindelig træning, og så kan det være svært at afvikle en inspirerende, udviklende og sjov træning. Ved at samarbejde på tværs af de seks klubber har der været op imod 50 spillere til fællestræningerne.

D. 1. juni var pigerne samlet i Fortuna Svendborg, som samtidig tilbød Stjernespiller-skole til de lidt yngre piger. Se video fra dagen ovenfor.

Vil I også skabe gode fodboldmiljøer for piger?

Det kan vi hjælpe jer med på flere fronter, bl.a.:

Fantastisk Fodboldstart for Piger

Hvordan startes nye fodboldhold op i klubben? Det er der mange svar på og mange klubber har gode erfaringer med forskellige procedurer. Men er det ikke afprøvet før, så kan det virke som en stor opgave, både at skulle hverves spillere, planlægge og gennemføre de første træninger for de nye spillere alt imens nye ressourcepersoner bland forældre skal spottes og oplæres, så de kan føre holdet videre.  

Med forløbet ”Fantastisk Fodboldstart for piger” tilbyder og hjælper vi jer med en struktureret tilgang til opstart af pigefodbold i klubben.

Læs mere her.

Bevæg Dig For Livet-teenageforløb

Bevæg Dig For Livet er et samarbejde mellem DBU og DIG med foklus på bl.a. rekruttering og fastholdese af teenagere.

Vores Bevæg Dig For Livet-konsulent Jeppe Jensen kan via et klubudviklingsforløb hjælpe jer med at få lavet en strategi for, hvordan I rekrutterer og fastholder pigespillere.

Læs mere her eller kontakt Jeppe direkte på 23201017 eller jeppe.jensen@dgi.dk.


Log ind