Bold & Bevægelse er et nyt træningstilbud, som er målrettet børn mellem 2 og 4 år og deres forældre.
Træningstilbuddet har til formål at inspirere til en ny og sjov måde at træne de yngste børn.

I Kauslunde IF har de for nyligt startet et Bold & Bevægelseshold op for de mindste børn og deres forældre. 

- Jeg har hele tiden troet på, at forældreinddragelsen er enormt vigtig, når vi gerne vil have fat i børn helt ned i 2-årsalderen. Derfor har jeg ledt efter materiale, der kunne hjælpe med dette i mange år, fordi det har været rigtig svært at komme i gang uden, fortæller Nikolaj Nørup Sostack fra Kauslunde IF, og fortsætter:

- Med det nye koncept, Bold & Bevægelse, har vi fået noget meget håndgribeligt materiale, som giver os et rigtig godt udgangspunkt for at lykkes med at få de yngste børn ind som medlemmer og inddrage deres forældre i træningen. Hos os er Bold & Bevægelsesholdet blevet en form for familiehold, hvor både forældre og søskende også deltager.

I Kauslunde havde Nikolaj Nørup Sostack altså selv været på jagt efter brugbart materiale til målgruppen, så da klubrådgiver Niels Nielsen fortalte om det nye tiltag i DBU med Bold & Bevægelse, var Nikolaj ikke i tvivl om, at det var lige det, han havde ventet på. 

Nikolaj Nørup Sostack stod selv for at planlægge træningen ud fra materialet de første gange, men herefter begyndte han at spørge hvem af børnene, der - sammen med sine forældre - gerne ville planlægge næste uges træning. Nu går planlægningen af træningen på skift, og både børn og forældre får en langt større tilknytning til Bold & Bevægelsesholdet. Det skiftende ansvar for planlægningen kan lade sig gøre på grund af den udførlige træningsmanual, som beskriver de forskellige træningsuniverser, så de er lige til at gå til.

- Det er jo win/win, at både forældrene og børnene deltager aktivt i træningen, og vi får træninger, som børnene selv har lyst til. Det fungerer rigtig godt, afslutter Nikolaj Nørup Sostack.

Bold & Bevægelse kan også være løsningen for jer

Hvis I også gerne vil have de helt små børn ind som medlemmer i jeres klub, kan Bold & Bevægelse være løsningen for jer, ligesom det var for Kauslunde IF.

Bold & Bevægelse er nemlig ment som en hjælp til jer som klub, der gerne vil udvikle jer og lave et godt træningstilbud, der kan tiltrække børn fra 2 til 4 år til klubben. I udviklingen af tilbuddet er der gjort meget ud af at tilbyde noget helt konkret materiale, som I kan gå ud og bruge på banerne.
Tilbuddets tilhørende materiale indeholder øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder, og samtidigt sikrer det, at børnene bliver taget med ind i sjove og spændende legeuniverser i løbet af træningen. 

Du kan læse mere om Bold & Bevægelse her.

Du er velkommen til at kontakte børnekoordinator hos DBU Fyn, Mogens Jørgensen på moge@dbufyn.dk, hvis du gerne vil høre mere om Bold & Bevægelse.  

Din lokale klubrådgiver kan også hjælpe jer med at få sat gang i Bold & Bevægelse i jeres klub.