MENU

Det vrimler med små børn på de fynske fodboldbaner

Flere og flere fynske fodboldklubber tilbyder fodbold for børnehavebørn, og de mindste børn og deres forældre myldrer til, når først tilbuddet er i den lokale klub. Det giver både en stor medlemsvækst og flere frivillige kræfter i klubben.

De seneste år har det været en dårlig historie for fodboldklubberne, når Danmarks Idrætsforbund har offentliggjort medlemstallene i de forskellige idrætsgrene. Fodboldklubberne har nemlig samlet set mistet medlemmer, men på især en front ser det nu ud til at vende.

Rigtig mange fynske fodboldklubber har nemlig startet hold op for børn i alderen 2 til 5 år, og erfaringen fra mange af klubberne er, at børnene og deres forældre vælter ind, når klubben først har tilbuddet. Det giver selvfølgelig en masse nye medlemmer og mulighed for at lave en fødekæde til de ældre hold i klubben. Derudover følger der med alle de små børn også en stor gruppe af forældre, som ofte gerne vil hjælpe frivilligt til i klubben.

En målrettet indsats på Fyn giver pote
Den store fremgang sker efter en målrettet indsats på området. DBU har skabt det nye træningskoncept til målgruppen, som hedder Bold & Bevægelse. Derudover er de fynske klubber blevet kontaktet direkte, og der er lavet en målrettet kampagne for at gøre ekstra opmærksom på mulighederne for at starte hold op for de allermindste børn, som måske ofte har været set som værende for små til at gå til fodbold.

Resultatet er, at rigtig mange fynske klubber er startet op det seneste år, og tendensen fortsætter her ved sæsonstart, hvor blandt andre Korup IF, Skamby Boldklub, Odense KFUM, TPI og SUB Ullerslev starter hold op for de små.

- Vi er en breddeklub, hvor vi forsøger at tilbyde hold for alle. Vi har igennem nogle år snakket om, at starte et forældre/barn-hold op, så vi kan få de helt små børn ind i klubben og også få tilknyttet forældrene på en naturlig måde. Så da vi så, at DBU Fyn havde dette koncept Bold & Bevægelse, var det ”kun” et spørgsmål om at finde nogle engagerede trænere, og dem har vi heldigvis fundet, så nu giver vi det en chance. Nu håber vi bare, at der er opbakning til holdet i og omkring Ullerslev,
fortæller Maibritt Jepsen fra SUB Ullerslev.

I Aarslev Boldklub startede de et hold op i foråret, og gennem hele forårssæsonen mødte der omkring 50 børn op med deres forældre.

- I denne sæson har vi valgt at dele de mange børn i to hold. Vi holder fast i, at der skal være et forældre/barn-hold for de 3 til 5-årige, men vi har også lavet et mere øvet hold for de lidt ældre børn i gruppen. Det giver mulighed for at niveaudele lidt, så vi også kan udfordre de børn, der er længst fremme i deres udvikling. Det er dejligt at se, at alle udvikler sig, og vi forventer, at vi kan sende nogle af børnene afsted til deres første stævne snart, så det glæder vi os alle sammen til, udtaler en af trænerne fra Aarslev Boldklub, Christen Ravn.  

Vil I også gerne starte hold op for små børn i jeres klub?
Hvis I også gerne vil starte hold op, kan I nemt downloade træningsmanualen til Bold & Bevægelse, hvor I kan få god inspiration til, hvordan træningen for de små børn kan sammensættes. 

I er også velkomne til at kontakte en af DBU Fyns klubrådgivere, som kan hjælpe jer i gang med opstarten af holdet. Endelig er I velkomne til at kontakte Mogens Jørgensen på moge@dbufyn.dk, som kan hjælpe jer med gode råd til, hvordan I får startet hold op. 

Vil du læse mere om, hvordan andre klubber har haft succes med målgruppen, så har du muligheden her:

Log ind