Gennem mange år har der været tradition for at starte "fødekæden" i fodboldklubberne fra omkring 5-6 års alderen. Der er dog god grund til at kigge mod de endnu yngre.

- De klubber der har startet tilbud for de 2-5 årige oplever, at der kommer mange børn til træningerne. Det virker til, at der er et uforløst potentiale i den aldersgruppe og at mange forældre efterspørger et fodbold- og legetilbud til dem. Det kan vi sammen med klubben tilbyde via forløbet Bold & Bevægelse, forklarer John Emil og fortsætter:

- Det er selvfølgelig interessant for den enkelte klub men også i det lidt større perspektiv for fynsk fodbold. Fodboldklubberne har så meget godt at tilbyde, og vi ser gerne, at børnene og deres forældre skaber bånd til den lokale klub så tidligt som muligt. Hos DBU Fyn arbejder vi jo for fynsk fodbolds interesser, og det er derfor vigtigt for os at understøtte de klubinitiativer, der er med til at skabe vækst og positiv medlemsudvikling. Det gør vi bl.a. ved at gå aktivt ind i klubben med Bold & Bevægelse helt ude på banerne. 

Ingen udfordring at skaffe trænere

Bold & Bevægelse er ikke kun et tilbud for børnene men også en mulighed for, at deres forældre kan få nogle sjove oplevelser sammen med deres børn. 

- Mange klubber undlader at starte nye hold, fordi de ikke har nogen til at træne dem. Med Bold & Bevægelse tager vi højde for det. Forældrene deltager aktivt i træningerne, og udover at have det sjovt ruster det dem dem også til at overtage træningen, når DBU Fyns klubrådgiver eller instruktører trækker sig ud af klubben efter 4-5 træninger, udtaler John Emil og følger op:

- Sidegevinsten er at det ikke kun er børnene men også deres forældre, der opnår et tilhørsforhold til klubben, og det kan være meget værd i arbejdet med at sikre frivillig arbejdskraft til de mange opgaver på både hold- og klubniveau på kort og lang sigt.

En del klubber har desuden succes med at få unge hjælpetrænere på 13-14 år, som kan understøtte trænerne med en række praktiske opgaver og samtidig snuse lidt til trænerrollen.

Vi er klar med hjælp til Bold & Bevægelse i din klub

Der findes en masse gode materialer, der bl.a. inkluderer øvelseshæfter, plakater, pressemeddelelser, videoer mm. Alt dette hjælper vores klubrådgiver jer meget gerne med at aktivere, ligesom de står for træningen 4-5 gange samt for et forældremøde.

Kontakt jeres klubrådgiver for en uforpligtende snak.

Bliv klogere på Bold og Bevægelse i filmen nedenfor og her: Bold & Bevægelse.