Hvor mange mon der kommer?

Det spørgsmål stillede man sig selv i Søhus Stige BK torsdag eftermiddag, mens man gjorde klar til første omgang Bold & Bevægelse. Svaret blev overvældende 35 (!) børn og deres forældre.

- Jeg har altid en stak drikkedunke med til børnene til den første træning i klubben, men jeg løb simpelthen tør. Man kan godt sige, at vi på den måde blev positivt overrasket over den store interesse, forklarede DBU Fyns klubrådgiver, Arne Appelgren, som har opstartet tilbuddet sammen med klubben.

Det er dog ikke helt tilfældigt, at så mange dukkede op.

- Vi slog det op på klubbens Facebook-side og bad folk tagge dem de kender, som har børn i aldersgruppen. Det gav en masse kommentarer og opmærksomhed, og det er nået ud til 5000 personer. Derudover fik vi nogle plakater fra DBU Fyn, og vi lavede også vores egne. Plakaterne har vi hængt op i børnehaver og supermarkeder i lokalområdet og oplandet, og vi har også lavet en stak flyers til børnehaverne, fortæller klubbens ungdomsformand, Thomas Monrad.

Klubben har desuden indkøbt 20 bolde og veste, og så er ungdomsformandens 12 årige søn med som hjælper i træningen.


Forælder satte gang i det hele

Klubben har længe haft tanken om at starte noget for de mindste, men det har knebet med overskuddet til det. Det ændrede sig, da en forælder spurgte klubben, om der ikke skulle være et tilbud til de små.

- Det var lige det skub, vi skulle bruge for at komme i gang, og jeg kontaktede så Arne fra DBU Fyn. Vi lagde sammen en plan for det videre forløb, hvor han hjælper os godt igang på og uden for banerne, resonerer Thomas.


Forældrene skal på banen

DBU Fyns klubrådgivere/instruktører hjælper klubben igang de første 4-5 træninger. Forældrene skal dog deltage aktivt i træning - både for at have det sjovt med deres børn og fordi, det efterfølgende er dem, der skal stå for træningerne. Sådan er det i alle klubber, som DBU Fyn hjælper i gang med Bold & Bevægelse.

- Mange klubber er varsomme med at starte nye hold op, fordi de mangler trænere. Her vender vi det lidt rundt og starter op uden at have trænere på plads. Vi er trænere de første 4-5 gange, og vi lærer så løbende forældrene op i trænerrollen. På et forældremøde afstemmer vi med dem, at det altså er dem, der skal stå for træningen, når vi er ude af klubben igen, hvis der skal være et tilbud til deres børn. På den måde står klubben ikke med arbejdet med at skaffe trænere, forklarer Arne.

Kunne Bold & Bevægelse noget for din klub?

Så se mere her: Hvad er Bold &Bevægelse?

Kontakt jeres klubrådgiver for en uforpligtende snak om opstartshjælp.