FC Nordsjælland/Farum BK Kvinder oprettede et professionelt fodboldhold for kvinder i 2017. I foråret 2019 sikrede holdet sig oprykning til den bedste danske kvindefodboldrække. De nordsjællandske kvinder overvintrer lige nu på en flot tredjeplads, men den helt store målsætning er at deltage i kvindernes Champions League inden 2023.

 

Det særlige ved FCN er, at de vil give deres piger og kvinder de samme muligheder som deres drenge og mænd.

- Pigefodbolden har i mange år haft brug for, at nogen ville tage talentudviklingen alvorligt ved at give pigerne samme muligheder, som drengene har herhjemme, og det er netop her, at vores projekt adskiller sig markant fra det, vi ser rundt omkring i Danmark og de fleste steder i Europa, fortæller Christian Taylor, der er sportslig leder for kvindeafdelingen i FC Nordsjælland.

Kvindefodbolden i FCN bygger på en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme mulighed for at udvikle sig og forfølge deres drømme og ambitioner, som drengene i FCN har haft i årevis. Det helt overordnede mål er at udvikle dansk kvindefodbold helt generelt på alle planer.

 

BLIV INSPIRERET AF TANKERNE FRA FCN

Onsdag den 22. januar 2020 gæster cheftræner for FCN-kvinderne, Brian Sørensen, Det Fynske Fodbolduniversitet. Han ledsages af sportslig leder, Christian Taylor, og sammen vil de to dele ud af deres tanker og syn på kvindefodbolden både på og uden for banen. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til de to herrer og udfordre den nytænkende måde at bedrive fodbold på.

 

Så selvom du ikke er kvindefodboldtræner eller din klub ikke har så meget pige-/kvindefodbold, er vi sikre på, at du på denne aften kan blive inspireret og komme til at se på fodbolden med nogle andre briller. Det kan være med til at udvikle dig lige meget hvem, du træner, eller hvilken type klub du kommer fra.

 

Kurset foregår den 22. januar 2020 kl. 18.00-21.00 hos Boldklubben Marienlyst.

DET PRAKTISKE

Timerne på Det Fynske Fodbolduniversitet giver dig point til opretholdelse af din B- eller C-licens. Hver kursusaften tæller tre point. Læs mere her

Pris pr. deltager pr. aften kr. 300,-, som også inkluder kaffe og brød.
Man tilmelder sig den enkelte kursusaften separat, men hvis du tilmelder dig alle fem kurser, får du det ene kursus gratis. Du kan læse mere om temaerne for de andre aftener her.

OBS! Ønsker man at tilmelde andre fra klubben, kan det gøres i KlubOffice via menuen Uddannelse > Åbne kurser. Dobbeltklik på kurset, søg personerne frem og tilmeld dem.