Coronaen satte endnu en gang en brat stopper for fodbolden. Flere af de fynske puljer nåede heldigvis at blive afgjort i forhold til op- og nedrykning i den sidste weekend, inden det nye forsamlingsforbud trak tæppet væk under fodbolden.

Men, der var også puljer, hvor det hele fortsat ikke var endeligt afgjort, fordi der manglede at blive spillet nogle kampe.

Ændrede propositioner skaber klarhed

DBU Fyns bestyrelse har set nærmere på situationen, og ændret i propositionerne for seniorrækkerne - både for kvinder og herrer.

- Det har været vigtigt for os at skabe klarhed for de klubber, hvis skæbne ikke var endeligt afgjort. Det har vi gjort med ændringerne i propositionerne, som nu kaster lys over, hvordan de enkelte rækker afgøres på baggrund af den nye coronasituation, fortæller DBU Fyns formand Bjarne Christensen.


Sådan bliver det

Kvinde Serie Vest

Dette er en fællesrække med DBU Jylland, og nedenstående beslutning er i overensstemmelse med DBU Jyllands bud på, hvordan det afgøres. Den enighed har været afgørende for vedtagelsen.

 • De point til nr. 1, 2 og 3, der tages med til forårets turnerings fordeles ud fra reglen om pointgennemsnit, da ikke alle hold har spillet lige mange kampe.
  Udregningen er altså antal point/antal kampe. I praksis ændrer det ikke stillingen i pulje 272, som er den af de to puljer i rækken, der har fynske hold. 

 • Hold som matematisk set kan undgå nedrykning fra Kvinde Serie Vest forbliver i rækken, uanset hvor mange det drejer sig om. Det gælder for MG&BK. Ønsker holdet ikke at forblive i rækken, skal det meldes til DBU Fyn senest 8. november.


Kvinde Albaniserien, Serie 1 og Serie 2

 • Hold som matematisk set kan rykke op fra Albaniserien til Kvinde Serie Vest rykker op. Det betyder, at DSIO, Kildemosens BK og B1913 oprykkes. Ønskes ikke oprykning skal dette meldes til DBU Fyn senest 8. november.

 • Øvrige op- og nedrykninger i Albaniserien, Serie 1 og Serie 2 er afgjort på baggrund af de spillede kampe.

Se hvilke hold der er indplaceret hvor i foråret:

Kvinde Albaniserien
Kvinde Serie 1
Kvinde Serie 2

Kvinde 7M

 • Slutstillingen fastfryses uden yderligere ændringer, da der ikke er oprykning eller nedrykning i 7M


Herre Albaniserien, Serie 1 og Serie 2

 • Disse rækker spilles som helårsturneringer, og de kampe der mangler at blive spillet bliver af DBU Fyn fastsat til et spilletidspunkt i foråret 2021. Klubberne kan ved enighed flytte kampene. De kan afvikles, så snart coronarestriktionerne igen tillader det.


Herre Serie 3 og 4

 • Stillingerne fastfryses som de så ud ved afbrydelse af turneringen. I rækker hvor holdene ikke har spillet lige mange kampe afgøres slutstillingen og ud fra et pointgennemsnit, dvs. antal point/antal kampe.
 • Ud fra slutstillingen placeres holdene fra Serie 3 i hhv. serie 3.1 og Serie 3.2 i foråret., og holdene fra serie 4 placeres tilsvarende i Serie 4.1 og Serie 4.2.
 • Samlet betyder det, at der er to puljer, hvor det får indflydelse på indplaceringen i foråret. Det gælder:
  • Herre Serie 4 pulje 6, hvor FC Odense 2 bytter plads med SFF2015, og kommer derved i Serie 4.1 i foråret. 
  • Herre Serie 4 pulje 7, hvor Marstal/Rise bytter plads med Skårup IF. I praksis får det dog ingen konsekvens, da Skårup IF i forvejen ikke var oprykningsberettigede.

Se hvilke hold der er indplaceret hvor i foråret:

Herre Serie 3.1
Herre Serie 3.2
Herre Serie 4.1
Herre Serie 4.2


Herre Serie 5

 • Slutstillingen fastfryses uden yderligere ændringer, da der ikke er oprykning eller nedrykning fra serie 5. 

Karantæner afsones i foråret

Karantæner der ikke er afviklet i efteråret tages med over i forårets turnering - forudsat at vi kan spille fodboldkampe der naturligvis.

Spørgsmål og svar

Når noget laves om, kan det naturligt nok give anledning til spørgsmål.

Vi forsøger her, at give et indblik i overvejelserne. 

FAQ

Hvorfor er beslutningen anderledes end i foråret, hvor turneringerne helt blev annulleret?+

Situationen er efter vores opfattelse noget anderledes, da der kun mangler ganske få kampe i forhold til det oprindelige kampprogram. Turneringerne var så tæt på at blive færdigspillet, som de næsten kunne være uden at blive det. Derfor finder vi ovenstående mest rimeligt. 

Hvorfor afgøres op- og nedrykning til og fra Kvinde Serie Vest ikke ved pointgennemsnit i stedet for matematisk mulighed?+

Kvinde serie vest er en fællesrække med DBU Jylland. Rækken administreres af DBU Jylland. Modellen for denne række er betinget af en fælles holdning. Her er Fyn og Jylland sammen nået frem til løsningen om matematisk mulighed i stedet for pointgennemsnit. 

Hvorfor fastholdes holdenes placering ved turneringafbrydelse ikke bare?+

Da ikke alle hold har spillet lige mange kampe, ville det ikke være en fair løsning. Ved at placere holdene ud fra et udregnet pointgennemsnittet for de spillede kampe elimineres den ulighed. 

Hvorfor udsættes de manglende kampe i halvårsturneringerne ikke bare til marts som ved helårsturneringerne?+

De fleste hold har færdigspillet deres turnering og langt de fleste puljer er afgjort. På den baggrund vurderer vi, at det er bedre at stoppe turneringen nu og genoptage i de nye rækker til foråret 2021.

Hvilken betydning får det for rækkerne i foråret?+

For herrernes vedkommende får det ingen betydning.
For kvindernes vedkommende kan det have den betydning, at færre hold vil være i Albaniserien. DBU Fyns seniorudvalg vil, så snart der er overblik over, hvor mange hold der er tilbage, se på rækkensammensætningen for foråret 2021.