Med øje for at måle tilfredsheden af DBU Træningsprogrammer udsendte DBU Bredde tilbage i november en spørgeskemaundersøgelse ud til de mange tusinde brugere af programmerne. Det resulterede i over 2.000 besvarelser fra de danske trænere.

Og trænerne har taget rigtig godt imod det nye tilbud. Herunder kan du se uddrag af statistikkerne for undersøgelsen.

Overordnet tilfredshed

  • 94 % af børnetrænerne er enten tilfredse eller meget tilfredse.
  • 96 % af ungdomstrænerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med DBU Træningsprogrammerne.

Anbefaling til trænerkollegaer

  • 93 % af børnetrænerne vil anbefale DBU Træningsprogrammer til en trænerkollega.
  • 97 % af ungdomstrænerne vil anbefale DBU Træningsprogrammer til en trænerkollega.


Påvirkning af trænergerningen

  • Knap 60 % af trænerne mener, at programmerne har givet mere tidsbesparelse.
  • 67 % (børnetrænere) og 53 % (ungdomstrænere) mener, at programmerne har bidraget til mere kvalitet i træningspassene.
  • Over 35 % af trænerne mener, at det har givet spillere og/eller trænere mere motivation.

Masser af konstruktiv feedback fra trænerne
Lasse Vinning, koordinator for DBU Træningsprogrammer, glæder sig både over de positive tilbagemeldinger, og ikke mindst feedbacken fra trænerne:

- Vi er meget glade for tilbagemeldingerne. Det viser os, at vi har fat i noget af det rigtige for at hjælpe alle de hårdtarbejdende trænere, der hver dag forsøger at skabe de bedste rammer for fodboldspillerne. Vi er i øvrigt også meget taknemmelige for den feedback, trænerne har givet os, og arbejdet med at gøre programmerne endnu bedre er allerede i gang.

Trænerne i undersøgelsen har nemlig givet gode indspark til forbedringer i DBU Træningsprogrammer. Det er bl.a. målmandstræning, nemmere øvelser til U6 og U7 og en større variation i øvelserne samt andre elementer, som trænerne kan se frem til i løbet af 2021.

Eksekveringen af de forskellige udviklingstiltag afhænger naturligvis af nuværende og evt. fremtidige restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Sådan får du selv fingrene i DBU Træningsprogrammer
Hvis du endnu ikke modtager DBU Træningsprogrammer, kan du få fingrene i dem ved at være oprettet som holdkontakt for et turneringshold i KlubOffice. Tag fat i den IT-ansvarlige i din klub – hun eller han vil garanteret kunne hjælpe dig.

Find den tekniske guide til KlubOffice her

Inspiration til øvelser i en corona-tid
Aktuelt er det svært at lave kvalitetstræning med kun fire spillere og en træner samlet pr. gruppe, men du kan finde inspiration til online træning og andre aktiviteter, der kan styrke fællesskabet på dit hold, her: