Hele 26 U5-hold er tilmeldt medaljestævner den kommende weekend, og det er ny rekord her på Fyn. Det glæder formand for DBU Fyns Børneudvalg, John Emil Johansen:

 

- De seneste år har mange fynske klubber taget Bold og Bevægelse til sig. Det er DBU’s fodboldkoncept for de helt små børn, som vi i fodbolden traditionelt ikke rigtigt har haft hold for. Bold og Bevægelse handler om sjov træning for de allermindste børn, så klubberne har en mulighed for at få spillerne ind tidligere end ellers. Nu kan vi se, at det hele bærer frugt, i og med at mange børn allerede i U5 er klar til at komme ud og opleve glæden ved at spille stævner. Det glæder mig meget at se den udvikling, udtaler John Emil Johansen.

 

Tidligere på foråret var 14 U5-hold tilmeldt den første stævneweekend og 17 U5-hold spillede stævne nummer to. Disse tal var også ganske gode, når man sammenligner med både 2020 og 2019. I 2019 var der 13 U5-hold til et stævne, hvorimod vi i 2020 var nødt til at aflyse de første to stævner i efteråret på grund af for få hold, og kun fem hold spillede medaljestævnet den 4. oktober 2020.

Nu var 2020 jo også et særligt udfordrende år, men udviklingen er ikke til at tage fejl af. Når vi ser på medlemsvæksten af U5-børn, kan vi fra 30. maj sidste år til 30. maj i år se, at der er 229 flere helt små fodboldspillere på Fyn. Det er en stigning på næsten 34 %.

 

Om vi kan sætte endnu en fynsk rekord ved forårssæsonens sidste stævne den 19. juni 2021 er endnu uvist. Der er er tilmeldingsfrist til dette stævne på søndag den 6. juni. Tilmeld hold via KlubOffice eller mail til Mogens Jørgensen på moge@dbufyn.dk.  

 

Har din klub endnu ikke hold for de allermindste?

Hvis din klub endnu ikke har hold for de allermindste børn, men godt kunne tænke sig at vide mere om muligheden, kan I læse mere om Bold og Bevægelse her.

Tag også meget gerne en snak med jeres klubrådgiver, som kan hjælpe jer godt i gang.