De tre nominerede til Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub er:

Dalum IF

Dalum IF er en breddeklub, som dog også har ambitioner om at stille med ligahold. Der er fokus på det gode sammenhold, fællesskabet og ambitionen om, at hvert enkelt barn skal udvikle sig til lige præcis den type fodboldspiller, som passer til hende eller ham.

En begejstret forælder fortæller:

- Det er en fornøjelse at gå gennem Dalum en sommeraften og møde flokke af glade, grinende og snakkende børn og unge mennesker på vej til eller fra træning. Der er ikke blot tale om, at min egen datter er en del af en heldig årgang. Jeg kender mange forældre fra forskellige drenge- og pigehold i Dalum IF, som beskriver det gode sammenhold, fællesskabet og ambitionen, som værende unik. Jeg vil derfor argumentere for, at det er klubbens værdier, som udmønter sig helt ud på træningsbanen blandt spillere, trænere og forældre.

I det forgangne år har klubben også igangsat konceptet UEFA Playmakers by Disney, som har trukket en masse piger i alderen fra 5 til 8 år ned i klubben, hvor de gennem Disneys fantastiske universer leger sig ind i fodboldens verden.

Det er blandt andet med baggrund i ovenstående, at Dalum IF nu er nomineret til prisen som Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub.


Fortuna Svendborg

Fortuna Svendborg er en klub på omkring 100 medlemmer, alle piger eller kvinder. Pigerne dækker årgangene U7/U8, U9/U10, U11/U12, U13/U14 og U15/U18. Klubben har ingen seniorfodboldhold, så på den måde er de indbegrebet af en børne- og ungdomsklub.
Dog har klubben et aktivt Fodbold Fitnesshold, der primært består af mødre til de fodboldspillende piger.

I år er det 10 år siden, at Fortuna Svendborg begyndte at tilbyde fodbold til Sydfyns piger. For at rekruttere spillere allierer de sig hvert år med folkeskoler og ungdomsklubber i området, og tilbyder i perioden efter sommerferien konceptet ”Fantastisk Fodboldstart,” hvor piger gratis kan prøve fodbolden af, mens der sideløbende holdes informationsmøde med forældrene.

Her til sommer har det fx foreløbigt resulteret i 9 nye medlemmer på U9/U10-holdet, og faktisk har klubben tiltrukket 50 nye medlemmer alene i det seneste år. Klubben vil gerne fastholde flere medlemmer, og det har de lagt en plan for: De har netop valgt at blive en del af ungdomsmiljøet omkring de nybyggede faciliteter ved SG Huset. Her kan pigerne fra klubben møde unge på deres egen alder fra andre sportsgrene. Det udvider det børne- og ungemiljø, som klubben selv har mulighed for at skabe, og det øger mulighederne for at fastholde pigerne i klubben frem til, at de bliver seniorspillere. 

Klubben samarbejder desuden bredt med områdets øvrige klubber med pigefodbold om at sammensætte nye pigehold.

 

OKS

OKS vandt prisen som Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub i 2019. Nu er klubben igen nomineret til prisen for deres gode og store arbejde for klubbens børne- og ungdomshold.

OKS har på trods af den svære coronasituation formået at vækste i antallet af medlemmer i både pige- og drengeafdelingen.
Klubben har fokus på, at børnene og de unge skal have det sjovt, mens de lærer. Derudover er fællesskabet i højsædet, og dette gælder også på tværs af årgange, hvor blandt andet U12 og U14 træner sammen om fredagen.

Klubbens trænere trives i deres jobs, blandt andet fordi der er en fælles agenda for børne- og ungdomsfodbolden, hvor glæde og fællesskab er nøgleingredienser.

 


Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælges en vinder, der kan bryste sig af tiltlen som Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub.

Vinderen offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 29. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen en præmiesum på kr. 5.000,-. samt et gratis trænerkursus

De to øvrige finalekandidater vil begge modtage et gratis trænerkursus. 

Se mere om prisen her.