Drengene var forud for stævnet naturligvis spændte på at skulle spille på ”den store scene”. Men, de fik alligevel et ”chok” og solide nerver på, da de entrerede den flot dekorerede DBU eFodbold-stand. Pludselig skulle drengene spille foran et stort publikum om en stor pokal og DM titel. Katja Loran, holdleder for Hørsholm-Usserød IK

16 eFodboldhold fra de danske fodboldklubber fordelt bredt over landet, dystede i weekenden om den allerførste chance for at kalde sig Danmarksmestre i DBU eFodbold. Det gjorde de i forbindelse med Danmarks største eSport-event, Gameboxfestival, i det enorme Messecenter Herning. De 80.000 kvadratmeter var denne weekend omdannet til et kæmpe Gamer Mekka.

De knap 11.000 solgte billetter gennem de 3 dages ”Blast”, vidner i sig selv endnu en gang om det store Gamer community, der også i Danmark samler folk om esporten.

DM-finalerne foregik altså i flotte og imponerende rammer, og det lagde man i den grad også mærke til hos de deltagende hold.

- Drengene var forud for stævnet naturligvis spændte på at skulle spille på ”den store scene”. Men – de fik alligevel et chok og solide nerver på, da de entrerede den flot dekorerede DBU eFodbold stand. Pludselig skulle drengene spille foran et stort publikum om en stor pokal og DM titel, lød det fra holdleder for Hørsholm-Usserød IK, Katja Loran.

Vejen til pokalen

Forud for finalerne lå de indledende lokale runder ude i de danske fodboldklubber. De blev indledt helt tilbage i november. Herfra havde de 16 finalehold, fordelt i alderskategorierne U13-U16 og U17+, altså kvalificeret sig til det endelige slag. 

Her blev de mange forbipasserende og de mere dedikerede tilskuere forkælet med god eFodbold og tætte, intense og nervepirrende kampe. DBU eFodbold-standen bød også på stjernestøv i form af DBU eFodbold-landsholdsstjerner og deres DBU-chef, landstræneren.

- Drengene var rimelig star strucked over at se alle deres forbilleder fra e-landsholdet og e-superligaklubberne. Men, de var super søde, støttende og overværede gruppespillet – samt spillede nogle ”for-sjov kampe” med drengene ind imellem de mange klubkampe, fortalte Hørsholm Usserød-holdlederen videre.

Efter finalegruppespillet fortsatte spændingen videre i semifinalerne. Og hvis gruppespillet havde været en sprængfyldt affære med neglebidende gamere, forældre og klubledere, blev semifinalerne og finalerne det mildest talt også.

Som i græsfodbolden er en 2 måls føring i FIFA-spillet også den farligste føring. De afgørende kampe bød således på adskillige store comebacks, hvor ellers sejrsikre hold måtte se sig indhentet og slået efter afgørende og sejrgivende scoringer helt ind i ekstraminutterne.

Jyderne tog pokalerne med hjem

Med to hold i U13-U16 semifinalerne lugtede det af finalerus for Hørsholm Usserød IF. Men skæbnen var benhård ved klubben fra det nordsjællandske. I begge semifinaler smed klubben fra ”Djævleøen” 2 måls føringer væk tæt på slutfløjtet og måtte i sidste ende se sig slået. Således blev finalen en dyst mellem klubber vest fra Storebælt. Her kunne sønderjyske Starup UIF efter en neglebidende finalesejr på 7-6 i en underholdende match mod Kværndrup IK fra Fyn, løfte pokalen og lade sig hylde som danmarksmestre.

Også i U17+-rækken bød seminfinalerne på drabelige slag. Det første mellem Birkende BK fra Fyn og Notmark SU fra Als, hvor Als-drengene viste sig stærkest. Hernæst fulgte duellen mellem Nordens Paris fra Aalborg og Engum UI fra Vejle-egnen. Her var de nordjyske drenge stærkest.

Så var det finaletid! Forhåndsfavoritterne, de erfarne nordjyder fra Nordens Paris FC, kom langsomt ud af starthullerne mod kombattanterne fra Notmark SU. Sønderjyderne fik med en solid offensiv presset Nordens Paris langt tilbage på banen. En position der ikke huede de rutinerede gamere fra Aalborg. Men, som i tidligere kampe ved dette historiske første danmarksmesterskab i DBU eFodbold, sad nerverne til sidst helt uden på trøjerne hos det førende hold. Det udnyttede aalborgenserne kynisk og hev en flot 5-3 sejr hjem i de døende sekunder. Endnu et brag af en finale!

Dermed ryddede de jyske eFodboldhold pokalbordet ved verdenspræmieren på DBU eFodbold-finalerne. Næste år er det måske revanchetid for de østdanske klubber.

Formanden for DBU Bredde, Bent Clausen, der på dagen også indtog rollen som heppende tilskuer, var klar til at overrække pokalerne. Det gjorde han med en stor del tilfredshed med finalearrangementet, selvom han måtte  konstatere, at det altså kun blev til en enkelt pokal til hans sønderjyske hjemstavn.

Hvordan eFodbold i DBU-regi udvikler sig, vil tiden vise. Men at dømme efter reaktionerne på finalestævnet, er der i hvert fald grøde i det:

Det har været en kæmpestor og minderig dag for alle os, spillere og ledere, at være her i Herning. En kæmpetak skal lyde fra vores klub til DBU Bredde eFodbold for dette minderige DM Katja, Hørsholm Usserud IF
Vi påtænker i tiden fremover at satse endnu mere på eFodbold. Ikke mindst via nogle rekrutteringsstævner i samarbejde med DBU Jylland samt deltagelse i såvel DBU eFodbold-turneringen som i den nye DBU ePokalen. Hos os i Starup UIF er eFodbolden og græsfodbolden ikke et ”enten eller”. Det er et ”både og! De to sportsgrene fungerer fint sammen i en breddeklub som vores. Michael Kreiberg Bruhn, Starup UIF