Fodbold spilles både på græsset og i klublokalet i Birkende BK. Indenfor huserer nemlig klubbens eFodbold-hold, som opstod som en dirkekte konsekvens af, at DBU begyndte at udbyde en eFodbold-turnering.

- Vi spillede FIFA sammen i Odense FIFA-klub, da DBU begyndte med at udbyde eFodbold. Det lød som en spændende mulighed for at dyrke eSport under en lidt anden ramme, end vi plejede, fortæller holdleder Brian Jensen og uddyber:

- Men, DBU's turnering var for fodboldklubber, og derfor indgik vi et samarbejde med Birkende BK, så vi kunne repræsentere dem som klub i DBU eFodboldturneringen.

Fra eFodbold til Street Fodbold til serie 4

Coronaen har haft mange negative effekter, men lige omkring Birkende BK's hold, skabte den også en positiv udvikling.

Nedlukningen gjorde det nemlig umuligt for holdet at samles indenfor til eFodbold, og derfor begyndte Odense FIFA-klub at tilbyde sine medlemmer street fodbold. 

- Det var faktisk ret fedt for holdet at mødes om fodbold i et mere fysisk format, og vores spillere var ret vilde med det. Derfra opstod ideen om at spille med i en "rigtig" fodboldturnering, og i dag repræsenterer vi så Birkende BK i serie 4, fortæller Brian og fortsætter: 

- Det sociale er en vigtig del af et hold som vores, og det giver noget til fællesskabet, når man bevæger sig sammen. Og så synes gutterne jo også, at det er sjovt at udfordre hinanden og spille sammen på fodboldbanen som et supplement til den digitale bane, fortsætter Brian.

Høj moral trods hård start

Forberedelserne indenfor kridstregerne startede for holdet med en håndfuld træningskampe, der blev indledt med et par nederlag, herunder et klækkeligt 9-1 nederlag til et Old Boys-hold, men derefter fulgte en uafgjort og tre sejre.

- Der var kun tre på holdet, der spillede fodbold i forvejen og så en stak mere, der havde spillet for mange år siden. Resten havde aldrig spillet i en klub. Så, vi er ikke det mest rutinerede eller fodboldkyndige hold, forklarer Brian, som også tøver med at kalde sig selv træner - han hælder mere til holdleder med ansvar for alt det praktiske. 

Siden er eFodbold-holdets "udendørs-karriere" fortsat i serie 4, hvor der i weekenden var sæsonsdebut. Her måtte man se sig overmatchet af B1913. Det har dog ingenlunde taget modet fra spillerne:

- De synes heldigvis stadig, det er fedt at spille fodbold, og der er masser af gejst på holdet. Så længe det er sjovt, er der et hold, runder Brian vores snak af med at slå fast.

Fremtiden ser da også umiddelbart lys ud for holdet. De har nemlig fået tilgang af flere spillere, som gerne ville være en del af fællesskabet på holdet.

Se mere om DBU eFodbold og den helt nye eFodbold-pokalturnering her: