Det er blevet forår, og mange tusinde fodboldspillere skal igen spille kampe hver uge. Det kræver mange dommere, der frivilligt og med liv, sjæl og passion trækker i dommertøjet for at sikre, at kampene kommer godt i mål.

Det er ingen hemmelighed, at vi mangler dommere i dansk fodbold. Derfor er det særligt vigtigt, at dem, vi har, får gode oplevelser, når de er ude at dømme, så de ikke ender med at lægge fløjte og kort på hylden igen.

 

Husk den gode tone

’Råb Pænt’ var med Stig Tøfting i front i 2021 en indsats, som skulle vise, at dårlig opførsel og grimt sprog ikke hører hjemme på fodboldbanen. Det har hverken dommere, trænere eller spillere fortjent at blive udsat for.

 

Tips og råd til klub og dommer

Som klub kan I være med til at sikre gode fodboldoplevelser for alle. Find inspiration her

Hvis du er dommer, kan du få gode råd til at styre en fodboldkamp fra to rutinerede ræve. Læs Claus Bo Larsen og Mads Kristoffer Kristoffersens bedste råd her.

 

Få outdoor plakater og andet materiale

Hvis I som klub vil give den gode opførsel og tone lidt ekstra opmærksomhed, kan I kontakte jeres lokalunionskontor og få gratis plakater til ophæng både inde og ude samt skilte til eksempelvis omklædningsrum.

I kan også selv printe denne plakat og hænge op i klubben:

 

 

DBU Plakat A4 Ver06 Jpeg