Med denne pris ønsker Nordfyns Erhverv og Turisme at anerkende personer, som dyrker motion og holder sig aktive med en positiv involvering i sporten – både på og uden for banen – og som tager ansvar for at skabe et godt idrætsmiljø i samspil med andre. Gode holdkammerater og et godt sammenhold er afgørende elementer i et stærkt foreningsliv.

Alle har kunne indstille deres holdkammerat til prisen, og ud fra indstillingerne er 3 nominerede kandidater udvalgt.

Elsebeth Lena Andersen, B. Marienlyst
Elsebeth er holdleder på klubbens kvinde senior 7-mands og mangeårig formand for dameafdelingen i Boldklubben Marienlyst. Elsebeth har været aktivt medlem som seniorspiller i klubben siden slutningen af 70erne, og hun er stadig den der går forrest med at skabe et fællesskab, hvor kvinder i spændet 25-65 samles om fodbolden og det sociale på holdet. Elsebeth har, som hun selv siger, aldrig overvejet at stoppe, og tager sig utrætteligt af alt det logistiske omkring kampe, holdkort, dommere - og sine til tider utilregnelige medspillere. Hun er en humørbombe og har altid et par "onkelvittigheder" i baglommen, som hun ikke er for fin til selv at grine af med sin smittende latter.

Elsebeth repræsenterer holdet, når klubben indkalder til møder, og hun er desuden holdets kontakt ind i DBU Fyn, når der f.eks. skal planlægges kampe, og så er hun altid imødekommende overfor modstandere, hvis de ønsker en kamp flyttet. Hun har desuden en stor del af æren for, at holdet nu også spiller og hygger sammen med klubbens herre superveteraner på 38-78 år til en ugentlig træning og fælles afslutning.

Hun nyder stor respekt hos sine holdkammerater, der synes, det er ret sejt, at hun stadig spiller og knokler på på trods af en alder midt i 60'erne. Hun er en ekstraordinær god holdkammerat, der støtter og drager omsorg for holdkammeraterne både på og uden for banen. Hun er garant for, at de gode værdier videreføres, og er ikke bleg for at minde holdkammeraterne om den gode tone, hvis nogen bliver lidt for markante. Elsebeth sørger desuden for, at vi samles til afslutningsfest, hvor hun stiller lokale til rådighed, pynter op, laver mad og er klar på et spil bordtennis eller skumfodbold. Hun klaret sig også ganske godt i 3. halvleg, hvor hun er kendt for at synge med stor entusiasme og volumen i badet. 


Mikkel Thomsen, Otterup Bold- og Idrætsklub
Klubbens formand, som står bag indstillingen, betegner ganske enkelt Mikkel som "en god dreng", og fremhæver hans altid smilende, venlige og hjælpsomme væsen. Om Mikkel skal spille på det ene eller andet hold, har ingen betydning, for hans engagement. Mangler der en mand, er Mikkel altid klar. Han hverken bleg for at hjælpe 3. holdet eller for at tage udfordringen op på klubbens 1. hold.

Det er ikke kun på banen, at Mikkels væsen har stor betydning. Det nyder man i klubben godt af på flere fronter. Han hjælper altid til, om det så er som ungdomstræner. frivillig når der skal tjenes penge til klubben eller noget helt tredje. Mikkel er altid klar.

Han engagement gælder i øvrigt ikke kun i fodboldklubben. Skal spejderne eller lillebrors gymnastikhold bruge en frivillig, så stiller Mikkel også op der. Det afspejler med al tydelighed, at Mikkel er en rigtig foreningsmand, der betragter foreningsverdenen som både givende og meget værdifuld. Hans udgangspunkt på såvel fodboldbanen, i klubben eller i foreningsliver generelt er altid, hvad han kan bidrage med til fællesskabet fremfor, "hvad får jeg ud af det?".


Anja Sine Nielsen, FC Kurant
Anjas holdkammerater beskriver hende som en verdensklasse-holdkammerat og ganske enkelt den mest oplagte kandidat på Fyn til at modtage årets holdkammerat-pris.

På holdet sørger hun for alle har det godt, skaber god stemning og er omsorgsfuld og opmærksom på hele holdet - hvilket også gav hende holdets egen holdkammeratpris ved deres seneste afslutningsfest.

Anja er guld værd på og for holdet, hvor hun er vellidt blandt alle, og ikke bange for at gå forrest, selv når de lidt sure tjanser skal klares. Senest stod holdet i en situation uden træner, hvor Anja tog ansvaret på sine skuldre og sørgede for at udtage hold til kampe og for at der blev trænet. Generelt ligger hun så meget positiv energi i holdet, at det ikke kan undgå at smitte af på holdkammeraterne. Det gælder dog ikke kun på holdet, men også i selve klubben, hvor hun som bestyrelsesmedlem gør et kæmpe stykke arbejde. I det hele taget fylder klubben meget i Anjas liv, og hun tager også gerne tøjvask for såvel kvindeholdet som herreholdet, ligesom hun er mere eller mindre fast inventar på sidelinjen (eller på banen), når nogle af klubbens hold spiller. Derfor lyder det også i klubben, at "det ikke er en rigtig kamp, hvis ikke Anja har været at se den".

Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælger Nordfyns Erhverv og Turisme vinderen, som offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 28. oktober.

Vinderen modtager et gavekort på kr. 6.000,- til en Handelsstandsforening på Nordfyn efter eget valg. 

De 2 øvrige kandidater modtager begge et gavekort på kr. 2.000,- til en Handelsstandsforening på Nordfyn efter eget valg.