37 fynske fodboldklubber var onsdag mødt frem til årsmødet i fynsk fodbold - det såkaldte delegeretmøde. Heraf var 36 stemmeberettigede.

Efter formandens beretning og regnskabet var godkendt af forsamlingen skiftede fokus til afstemning om en håndfuld forslag, som du her får et kort oprids af:

Ændring af DBU Fyns love
Her var tale om en tilpasning/modernisering af en række af lovene, så de er i overensstemmelse med tiden og den gængse praksis.

Det blev f.eks. præciseret, at kun en klubs bestyrelsesmedlemmer kan indsende protester - tidligere stod der "kontaktpersoner" i lovene, som kunne tolkes mere bredt.

Kriterierne for DBU Fyns forskellige hædersbevisninger blev også skrevet ud af lovene, så det i stedet fremover er DBU Fyns bestyrelse, der løbende kan tilpasse dem, så de matcher tiden.

Et tredje eksempel er, at det ikke længere er muligt for DBU Fyn at kræve, at klubberne skal stille med X-antal dommere i forhold til, hvor mange hold de har tilmeldt. I praksis er det ikke sådan vi arbejder, og DBU Fyns formand, Bjarne Christensen, gjorde det da også klart fra talerstolen, at man ønsker at løse dommerudfordringerne i fynsk fodbold i samarbejde med klubberne - ikke med tvang.

Det var der enstemmig opbakning til, og lovene er derfor nu ændret.

Børnefodbolden skrives (måske) ud af turneringsreglementet og erstattes af "DBU Fyns rammer for Børnefodbold"
Det nuværende turneringsreglement er baseret på resultatfodbold og ikke tilpasset DBU's børnestrategi på en række områder.

Derfor har DBU Fyns børneudvalg arbejdet på nogle særlige rammer og regler for børnefodbolden, som skal gøre det lettere for børnetrænere og andre at navigere i dem. Samlet kaldes det for "DBU Fyns rammer for Børnefodbold". 

Det blev forelagt klubberne at skrive børnefodbolden ud af turneringsreglementet og i stedet indføre de nye rammer for børnefodbolden. Det var der enstemmig opbakning til.

OBS! Forslaget kan tidligst træde i kraft til det nye turneringsår, dvs. 1. juli, da det enten kræver DBU Breddes godkendelse til ændring af det fælles turneringsreglementet, eller at DBU Fyn opnår en særregel.

Ændring af årgange i pigeungdom
De nuværende pigeårgange (U13, U14, U15, U16 og U18) ændres fra og med 1. juli til U13, U14, U15 og U17+. U16 og U18 DM fortsætter uændret.

Det var der enstemmig opbakning til.

Turneringssamarbejde med andre lokalunioner
De fynske klubber gav DBU Fyn bemyndigelse til fremadrettet at søge turneringssamarbejde med andre af DBU's lokalunioner. 

I praksis har man siden 2014 haft turneringssamarbejde med DBU Jylland, som man hvert år har skulle spørge klubberne om lov til at forlænge med et år. Det er nu i stedet en permanent mulighed for DBU Fyn at lave fællesturnering med en eller flere lokalunioner, når DBU Fyn finder dette til gavn for de fynske fodboldklubber.

Klubberne stemte ligeledes den bemyndigelse igennem.

Forslag trukket
Kværndrup BK trak forslag 2 efter forudgående dialog med DBU Fyn omkring forslagets konsekvenser og intentionerne om at arbejde på at imødekomme de udfordringer for klubberne, som forslaget var baseret på.

Se uddybning af alle forslagene her.


Genvalg og nyvalg

Hernæst fulgte valg til DBU Fyns bestyrelse og disciplinærudvalget og appeludvalget.

I bestyrelsen var der genvalg til Hans Martin Møller (forretningsudvalgsmedlem), Mette Gregersen og Kim Johansen. Pernille Teichert (Kildemosens BK) blev valgt som nyt medlem. Hun afløser Henrik Gaunsbæk, der ikke ønskede genvalg.

I disciplinærudvalget ønskede Casper Falkenberg ikke genvalg og han bliver nu - efter klubbernes afstemning - afløst af Rasmus Kirk (Fjordager IF). Der var desuden genvalg til Ole Mikkelsen.

Læs mere om Pernille og Rasmus her: DBU Fyn klar med to nye kandidater

I appeludvalget var der genvalg til formand Søren Godskesen og ligeledes til medlem Claus Bo Larsen. Det samme gjorde sig gældende for suppleanterne Ole Larsen og Bent Hjortebjerg.

Læs det fulde referat fra mødet her: