MENU

Skrot bliver til store oplevelser i Aarslev BK

Hvad gør man, når man gerne vil give sine drenges fodboldhold en masse oplevelser uden at flå forældrenes tegnebog? Det har man et lidt alternativt bud på hos Aarslev BKs U11 drenge.

Skrot bliver til store oplevelser i Aarslev BK
AF: Jacob Skov, DBU Fyn//

Over to arbejdsweekender har forældrene på holdet sammen med spillerne samlet jernskrot, som forvandles til store oplevelser for drengene. Holdets træner Carsten Søndergaard er da heller ikke sen til at sende al kredit for indsamlingen til forældrene:

- Jeg har været træner i 25 år, men jeg må sige, at den forældregruppe vi har nu, er den bedste, jeg har oplevet i forhold til at bakke holdet op og hinanden op. Det er indsamlingen endnu et bevis på, og det gode er, at det er selvforstærkende. Jo mere forældrene laver sammen, jo stærkere bånd knyttes der i gruppen.

Indsamlingen foregår i et godt samarbejde med genvindingsvirksomheden H.J. Hansen, som har sat en container op ved klubben og andetsteds i byen. De betaler holdet 1 kr. pr. kilo indsamlet jern.

- Det handler om at finde de skæve vinkler, når man gerne vil tjene penge på en lidt anderledes måde. Vi kan tilbyde virksomheder at hente deres skrot, så de slipper af med det, uden at skulle betale for bortskaffelsen, og det er jo lidt svært at se ulemperne ved, fortæller Carsten videre.


Stor interesse forlænger indsamlingen

- Vores spillere har været rundt med flyers om indsamlingen, og så har vi brugt Facebook. Det har skabt helt vildt meget opmærksomhed, og der er flere virksomheder, der selv har henvendt sig for at få afhentet deres skrot og mange privatpersoner, der har været forbi med deres eget. Faktisk er der fortsat så meget opmærksomhed på indsamlingen, at vi nok forlænger perioden lidt. Folk bliver ved med at kontakte os - og så synes ungerne og forældrene faktisk også, at det er meget sjovt. Der er nok gået lidt sport i det.

Også Fyens Stiftstidende og sågar Jyllands Posten har opsnappet historien om indsamlingen.

Carsten estimerer, at der på nuværende tidspunkt er indsamlet skrot for i alt ca. 20.000 kr., og han mener faktisk, at potentialet er endnu større - også i andre klubber:

- Jeg tænker især på klubber, der ligger lidt ude på landet, og hvor der er mange landmænd, maskinstationer osv. i oplandet. Der må være meget jernskrot og dermed kroner at hente hjem.


Store oplevelser til drengene

De indsamlede penge går ubeskåret til at give holdet oplevelser ind- og udenlands. Præcis som i 2018 venter der drengene et stævne i Tyskland, hvor de bl.a. skal møde Bayern München, Manchester City og Juventus.

- Vi var på samme tur sidste år, og det var helt vildt. Ved Bayern Münchens U10 holds opvarmning, tror jeg der var 10-15 pressefotografer. Der var også tekniske felter til trænerne og entré for at komme ind til stævnet. Det er altså ikke hverdag for et U10-stævne. Det er en  kæmpe oplevelse for både spillerne og os andre, og vi glæder os helt vildt.

Holdet er på 5 (!) overnatningsture i løbet af en sæson, og de er fuldt eller delvist betalt af indtægter fra skrotindsamlingen, salg af DBU's julekalender og andre aktiviteter. Det er nemlig vigtigt, at alle på holdet har råd til at være med.

Generelt er man gode til at skaffe indtægter til holdet, og som Carsten selv formulerer det:

Gennem sponsorater har gutterne fået en tøjpakke, som er en Superligaklub værdig.

Det er vidst ikke helt kedeligt at være hverken træner, spiller eller forældre omkring Aarslev BK's U11 drenge.

Har du et tip?

Tjener dit hold også penge på en lidt alternativ måde, så tip os gerne på info@dbufyn.dk

Log ind