I Vindinge Boldklub vrimler det med unge fodboldpiger. Det er der ikke så mange fodboldklubber, der kan prale med, og da slet ikke, når pigerne faktisk er kommet op i teenagealderen. Jesper Bay overtog det, der nu er U14-pigerne, for to år siden. Dengang var der kun otte spillere. I dag der 36 spillere i U14-årgangen i Vindinge.

De oprindelige otte piger kom fra tre forskellige skoler i området; en privatskole, en friskole og en almindelig folkeskole. Og netop dette forhold har haft betydning i rekrutteringen af flere spillere ifølge Jesper Bay, da de har kunnet trække veninder med flere forskellige steder fra.

Pigerne har været fantastiske ambassadører og været virkelig gode til at tage nye veninder med. Der skal lyde en stor cadeau til pigerne. Det er dem, der har samlet hele holdet. lyder det fra cheftræner, Jesper Bay.

En stor gruppe af piger, der elsker legen med bolden

I Vindinge Boldklub gør de mange spillere det muligt at have hele tre U14-pigehold. To hold spiller 8m og et hold spiller 11m. Det ene 8m-hold er for de mest uøvede, mens det andet er en form for mellemniveau. På 11m-holdet er der ifølge den engagerede træner virkelig dygtige fodboldpiger, som har spillet rigtig meget.

”Det er selvfølgelig fedt, at vi er så mange, at vi har mulighed for at niveaudele pigerne, når vi skal ud at spille kampe, så alle bliver matchet på et passende niveau. Men derudover går vi faktisk ikke så meget op i det fodboldmæssige niveau. Vi vil hellere hylde engagementet,” forklarer træner, Jesper Bay.

”Det er vigtigt for mig, at alle er lige, og at dem, der ligger en god indsats til træning også belønnes, når vi skal ud til kampe. Det er desuden også ekstremt vigtigt for os, at alle kommer ud at spille kampe og har gode oplevelser med fodbolden den vej igennem,” forklarer Jesper Bay.

På den store U14-årgang er de foruden Jesper tre hjælpetrænere, der er forældre i klubben. Jesper Bay har som aktiv selv spillet i en del forskellige klubber, men én særlig ting har han taget med sig. Det handler om legen med bolden.

Det vigtigste for mig, når jeg træner pigerne er, at vi får leget alle fodboldfærdighederne ind i dem med bolden. Det er legen med bolden, der er det allervigtigste, og jeg synes, det virker. Og så er det jo bare enormt givende at have med unger mennesker at gøre. afslutter Jesper Bay.
20220915 172747