Ringe Boldklub er blevet DBU Børneklub. Det betyder blandt andet, at de gør en stor, aktiv indsats for at forbedre deres børnefodboldmiljø og give børn i deres område ekstra gode fodboldoplevelser. Som så mange andre klubber har de børnetræning to gange om ugen, men dette efterår har klubben også startet et nyt koncept op, som de kalder ”Fri Fodbold Fredag”.

Det er lidt særligt, at ca. 15-20 % af de børn, der var her i fredags, ikke er medlemmer i klubben. Ikke endnu i hvert fald, men det håber vi selvfølgelig, at de bliver en dag. Ronnie Reifling, Børneudviklingstræner i Ringe BK

”Fri Fodbold Fredag” i Ringe er åbent for alle områdets børn fra 4 til ca. 13-14 år. Man behøver ikke at være medlem i klubben for at være med, og det er helt lige meget, hvor øvet fodboldspiller man er.

”Vi laver ikke nogen forkromet fodboldtræning, når vi afholder Fri Fodbold Fredag. Vi tager udgangspunkt i, at det skal køre ligesom gammeldags gadefodbold, hvor børnene styrer det selv, og det eneste, vi voksne egentlig gør, er at dele børnene lidt ind efter alder, så man spiller imod nogen, der ca. er på ens egen størrelse. Og så er vi der selvfølgelig for at skabe et trygt miljø,” forklarer Ronnie Reifling, der er børneudviklingstræner i Ringe Boldklub.

Konceptet blev skudt i gang med DBU Fyns Store Børnedag, som klubben afholdte fredag den 26. august, og siden har der været ”Fri Fodbold Fredag” hver fredag i Ringe Boldklub. De forrige gange har der været 15-20 spillere, og i fredags var der så hele 28 børn og derudover ca. 10 forældre, som mødte frem.

”Det er lidt særligt, at ca. 15-20 % af de børn, der var her i fredags, ikke er medlemmer i klubben. Ikke endnu i hvert fald, men det håber vi selvfølgelig, at de bliver en dag. Måden, vi får folk til at komme, er ved, at vi annoncerer og opretter en begivenhed hver uge på Ringe bys Facebookside, så alle kan se det. Og så prøver vi at dele budskabet på skolerne, ligesom vi opfordrer spillerne til at tage en ven med hver gang” forklarer Ronnie Reifling.

”Fri Fodbold Fredag” er et led i at imødekomme DBU’s børnestrategi, som foreslår, at klubber tilrettelægger deres børnefodboldtilbud efter 2+1+1-modellen. Det betyder kort sagt, at man har to ugentlige fodboldtræninger, en ekstratræning og en omgang fri fodboldleg, hvilket de altså i Ringe kalder ”Fri Fodbold Fredag”. Du kan læse meget mere om 2+1+1-modellen her.

Løb
Spil I Ringe