Børnefodbolden ruller i Rosengårdcentret

Hvad har shopping og børnefodbold med hinanden at gøre? D. 5. oktober er svaret; En hel del! DBU Fyn og Rosengårdcentret inviterer nemlig til Børnefodboldens Dag.

Børnefodbolden ruller i Rosengårdcentret
Af: Jacob Skov, DBU Fyn


Fodbold for før-skole-børn vinder frem i flere og flere fodboldklubber via bl.a. fodboldkonceptet Bold & Bevægelse.

D. 5. oktober sætter vi fokus på, at fodbold netop også er for de allermindste, når de får mulighed for at prøve 5 sjove fodboldstationer rundt om i Rosengårdcentrets gader. 

På hver station får børnene et kryds, og med 5 krydser "i bogen" venter et diplom og en medalje til alle børn.

- Med Børnefodboldens Dag vil vi gerne udbrede fortællingen om, at fodbold også er en leg for de allermindste, og at flere og flere klubber er begyndt at invitere dem og deres forældre indenfor og skabe rammerne for dem. I Rosengårdcentret kan vi møde nogle af dem, der måske ikke i dag er medlem i en fodboldklub, fortæller formand for DBU Fyns Børneudvalg, John Emil Johansen.

Også hos Rosengårdcentret glæder man sig til dagen:

- Som Fyns største destination, synes vi, det er vigtigt at samle Fyn på mange måder – heriblandt gennem spil og leg. Vi vil gerne være med til at udbrede budskabet om, at bevægelse er sundt og sjovt, og at fodboldspillet er en super god indgangsvinkel til at lære kunsten at samarbejde som et hold, hvilket potentielt kan gør den enkelte bedre socialt funderet, forklarer Center Manager, Casper Bach Andersen, og fortsætter med et glimt i øjet:

- Og så gør det da ikke noget, hvis den næste Christian Eriksen starter sin fodboldkarriere i Rosengårdcentret.

Stationerne er åbne hele dagen, så kom og oplev Børnefodboldens Dag sammen med dit barn.


Skal din klub være med?

Stationerne bemandes af klubber, og det er en god mulighed for jeres klub til at bidrage til et sjov børnefodboldarrangement og komme i dialog med nye børn og deres forældre.

Hver klub skal bemande en stand i min. 3,5 time med min 2 voksne og en gruppe børn - gerne i klubtrøjer. Der vil være en sodavand til børnene.

DBU Fyn sørger rekvisitter og opsætning. Klubben skal dog medbringe bolde.

Hvis I vil være med, så kontakt Ulrik Sundahl Sørensen på ulrik@dbufyn.dk.

 

 

 

Log ind