Vi vil gerne vise pigerne, at fodbold er for alle – også for piger. Hüsne Er

B1909 er en klub med stor tradition for pige-/kvindefodbold, men det ligger en del år tilbage. Heldigvis bliver der ændret på udviklingen i disse år, så der igen er masser af piger at finde i klubben. Klubben startede pigehold op igen for fire år siden, så der nu både er rene pigehold for U8-U11 piger og for U12-U13 piger, hvor der er over 40 piger tilknyttet i alt. Derudover er der også børnefodboldhold for U5, U6 og U7, som er for både drenge og piger.

Det helt nye er, at B1909 nu også har fået sit første seniorhold for kvinder.
Og tingene hænger sammen, for der er en tæt kobling mellem det nye seniorhold og klubbens pigefodboldhold. Det nye seniorhold består nemlig primært af de kvindelige trænere for pigeholdene i klubben, og de har en helt særlig mission udover selv at nyde fodboldspillet:

”Vi vil gerne vise pigerne, at fodbold er for alle – også for piger. De har brug for rollemodeller for at se, at lige meget hvilken baggrund, kultur eller land man kommer fra, så er fodboldverdenen åben for dig som pige eller kvinde. Det vil vi gerne vise dem, og vi vil gerne vise deres forældre det” forklarer 32-årige Hüsne Er, der er træner for U8-U10-pigerne og med på det nye seniorhold for kvinder.

IMG 1464 Hüsne Er er en af kræfterne bag den voksende pige-/kvindeafdeling i traditionsrige B1909.

Holdet blev til under en Pinse-Fodboldskole for 60 piger

7m-holdet for kvinder er det eneste kvindehold på seniorsiden i B1909, og der er en sjov historie bag det lille holds opståen.

Kernen på holdet er nemlig syv spillere, hvoraf fire af dem er voksne kvinder, og de sidste tre er 15-årige piger. Fælles for holdets kerne er, at de er trænere for B1909’s U8-U10 og U11-U12 piger. De voksne er cheftrænere, mens de tre 15-årige piger er assistenttrænere.

”Der er ikke nok piger til et U15 eller U16-hold i klubben lige nu, og derfor har vi sørget for at få de store, dygtige piger ind som assistenttrænere på de yngre hold. Her har de fået et godt fællesskab med os voksne trænere, så det er bare virkelig skønt, at de vil spille sammen med os på det nye 7m-hold” udtaler Hüsne Er.

Efter børnenes træning har pigetrænerne ofte spillet sammen for sjov, fordi de elsker spillet på grønsværen. Men nu har det altså udviklet sig til et fast hold.

Det gjorde det i forbindelse med, at klubben arrangerede fodboldskole for 60 piger i Pinsen. Her opstod idéen om at lave et rigtigt fodboldhold for de engagerede kvindelige trænere, fordi de gerne ville lave noget sammen. Kort tid efter startede de træningen op, og nu er der kommet lidt flere spillere til, og derfor har holdet nu rigtigt slået rødder i klubben.

IMG 1409

Skal spille med i DBU Fyns 7m-turnering

De seje kvindelige trænere for B1909’s fodboldpiger skal nu for første gang spille med i DBU Fyns 7m-turnering for kvinder. Der er kommet et par spillere mere til, og dermed er der nok spillere til at prøve kræfter med turneringsfodbold.

”Tilbuddet om 7m-fodbold er perfekt for os. Det er en god start, fordi vi ikke behøver være så mange i truppen, og samtidigt passer det vist også bedre til vores form, end 11m ville gøre” griner Hüsne Er.

Holdet træner hver fredag kl. 18 på B1909’s baner på Gillestedvej og spiller første turneringskamp på torsdag den 25. august kl. 18.45 på hjemmebane mod Thurø BK.

IMG 1550
IMG 1456
IMG 1432