De er revet ud af deres trygge hverdag... De har måske brug for et positivt fællesskab. Det kan vi tilbyde dem. Et pusterum kan man sige. Mikael Valdemar Sejersen, initiativtager og træner

Det er forfærdelige billeder, der dukker op fra Ukraine i øjeblikket. Men for nogle er det ikke bare billeder fra et andet land men en oplevet virkelighed. Det gælder for de stadigt flere ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark, og det er dem, S.f.B. nu inviterer indenfor.

- Det hele startede med en af mine tidligere soldaterkammerater, som talte om at tage til Ukraine og deltage i krigen. Lang historie kort fik det mig til at overveje, hvordan jeg selv kunne bidrage, forklarer Mikael og fortsætter:

- Det lå lige for at bruge min trænerrolle og klubbens faciliteter til at gøre noget godt for de mange børn, der kommer her til. De er revet ud af deres trygge hverdag, og har måske måttet efterlade deres far i Ukraine med en stor uvished om, hvorvidt de ser ham igen.

- De har måske brug for et positivt fællesskab. Det kan vi tilbyde dem. Et pusterum kan man sige.


Opbakning fra klub og lokalsamfund afgørende

To gange om ugen - fra 14-16 - er der åben træning for ukrainske børn i klubben. Det hele bæres af i alt 9 frivillige trænere.

- Det er helt fantastisk, at de vil bakke op. Det er jo personer, der også træner deres eget hold og desuden har både et familie- og arbejdsliv ved siden af.

Han fortæller videre, at også klubbens opbakning har været helt afgørende. I det hele taget har Mikael oplevet en stor vilje til at hjælpe.

- Vores spilleres forældre bakker også rigtigt flot op med en række initiativer koordineret via forældreforeningen og på Facebook. Desuden har vi fået flotte donationer fra lokale virksomheder. Bl.a. giver en sportsbutik benskinner og fodboldstrømper til alle spillerne, mens  den lokale Spar Butik er klar drikkedunke, nogle drikkevarer og is, fortæller Mikael.

S.f.B. samarbejder desuden med Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp omkring det rent logistiske, så tilbuddet bredes ud blandt flygtningene.

Hvis man har kendskab til ukrainske børn, der gerne vil være med, kan man kontakte Mikael Valdemar Sejersen på telefon: 42301420 eller mail: mikrasmussen74@hotmail.com.