Korup IF og Ubberud IF har begge oplevet at miste en del seniorspillere efter diverse coronanedlukninger.

”Medlemmerne har ikke som sådan meldt sig ud, men manges fremmøde var før sommerferien meget begrænset. Jeg tænker, at mange havde vænnet sig lidt til en ny hverdag uden fodbold,” forklarer Ronnie Reifling, der har fungeret som cheftræner for seniorspillerne i Ubberud IF de seneste år.

Realiteten før sommerferien var, at der gennemsnitligt var 10-12 mand til træning i henholdsvis Korup og Ubberud. På den baggrund har de to klubber, som allerede også samarbejder på børne- og ungdomssiden, valgt at lægge deres seniorhold sammen. Det har her efter sommerferien givet seniorsiden et uventet stort boost, som har resulteret i, at der nu er op imod 40 spillere til seniortræningen på tværs af de to klubber.

Det er jo helt vildt fedt, at der nu er så mange, der møder op. Det giver et langt federe træningsmiljø for alle, og det gør naturligvis også arbejdsbetingelserne bedre og lettere for alle os trænere. Ronnie Reifling

Ronnie fungerer som cheftræner for førsteholdet og med sig i det samlede trænerteam har han ikke mindre end seks andre trænere. Det er fordelt sådan, at Ronnie har en assistenttræner med sig på førsteholdet. Hold 2 har deres egen træner og en assistenttræner, mens Hold 3 har tre spillende trænere, der sammen står for holdet. Det giver et trænerteam på intet mindre end syv mand for de op imod 40 heldige spillere i Korup/Ubberud sammenlægningen.

Formanden for Ubberud IF’s fodboldafdeling, Martin Kruse, ser løsningen som den helt rigtige i en svær udviklingsperiode:

”Jeg føler nærmest ikke, at nogen af klubberne havde en fremtid uden at samarbejde. Fra gammel tid ligger der en stor rivalisering, og det er da også svært for nogen at se vores to klubber samarbejde, men der var reelt ikke andre muligheder. Tingene bliver jo ikke ved med at være lige sjove, hvis man ikke kan stille hold,” forklarer Martin Kruse fra Ubberud. Han bakkes op af formanden fra Korup IF, Mungongo Bernardo:

”Al begyndelse er svær, og man er ræd for udfaldet, når man sætter sådan noget her i søen. Men det har været en stor succes og gjort tvivl til skamme. Der er øget fokus på træningen, kampene og vigtigst samværet. Jeg håber at det kan bane vejen til større forståelse og sammenhold i begge klubber,” udtaler Mungongo Bernardo.

”For mindre breddeklubber som os, tror jeg helt sikkert, at det er vejen frem at samarbejde, for det løser så mange problemer. Jeg er glad for timingen, for vi skulle jo også nå at gøre det, inden det var for sent, og alle spillerne var helt væk. Nu er det jo fantastisk at se, hvor mange der er, og hvor godt det går. Men vi har også gjort meget for at sammentømre den store gruppe af seniorspillere med sociale tiltag, nyt logo, nyt tøj, trænere fra begge klubber osv., så alle føler sig inkluderet i det nye projekt,” afslutter Martin Kruse fra Ubberud IF.