Der bliver scoret mål, uddelt highfives og øvet finter som aldrig før på de danske fodboldbaner. Antallet af danskere, der er medlem af en fodboldklub under DBU, er nemlig historisk højt. Hele 359.355 danskere er i dag meldt ind i en fodboldklub, hvilket er 14.677 mere end året før.  Det viser de nyeste medlemstal for klubberne under DBU.

Tallene skaber glæde hos DBU’s formand, Jesper Møller:

”Det er fantastisk at se medlemstallet nå nye højder, og at rekordmange danskere nu forenes om glæden ved fodboldspillet. Det skyldes blandt andet det store arbejde, der bliver lavet i klubberne landet over, Lokalunionerne og DBU, og tallene skal også ses som et stort skulderklap til det,” siger formanden.

Arbejdet fortsætter

Det er en del af DBU’s strategi frem mod 2025 at fastholde og tiltrække medlemmer.

Med de nye, flotte tal er næsten samtlige af målene for medlemmerne allerede nået. Men der skal fortsat arbejdes hårdt for at skabe nye initiativer af høj kvalitet, så fodbolden bliver en fast del af endnu flere danskeres hverdag. Det siger Jesper Møller:

"Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt for at skabe gode rammer for alle, der ønsker at spille fodbold. Vi ved, at sporten har en positiv effekt på både fællesskabet og sundheden. Uanset køn og alder, så er der gode tilbud landet over, som giver dig muligheden for at være en del af fodboldens særlige fællesskaber og få masser af sund motion. De tilbud skal vi fortsætte med at udvikle,” siger Jesper Møller.

Der har også været en fremgang blandt piger og kvinder i dansk fodbold, hvor der er kommet 1.735 flere medlemmer under DBU. Det er en samlet stigning på 2,48 procent. Blandt de yngste grupper er medlemstallet steget med 3,69 procent.

Generelt har der været en fremgang blandt børn og unge. Det kan der læses mere om her.

Du kan læse om medlemstallene for hvert område i landet herinde.

Målene for pejlemærket

  • 135.000 medlemmer i alderen 0-12 år, heraf 105.000 drenge (stigning på 15 procent) og 30.000 piger (stigning på 24 procent).
  • I dag: 145.217
  • 75.000 medlemmer i alderen 13-18 år, heraf 55.000 drenge (stigning på 8,5 procent) og 20.000 piger (stigning på 22,5 procent).
  • I dag: 75.131
DBU Medlemmer Alle