Det er i høj grad en stor tilslutning fra børn og unge, som gør, at DBU i 2022 satte rekord i antal medlemmer.

I aldersgruppen fra 7-18 år har der været en samlet stigning på 7,98 procent. I alt er der 185.741 i aldersgruppen, der går til fodbold.

Særligt hos børn fra 7-12 år har der været en markant stigning. Der er nu 110.610 i den aldersgruppe, som er medlem af en fodboldklub. Det er stigning på 9.947 sammenlignet med sidste år svarende til 9,88 procent.

Den fortsatte stigning blandt børn og unge er meget glædelig, siger Bent Clausen, der er næstformand i DBU.

”Fysisk og mental sundhed er det vigtigste for børns udvikling, og den markante udvikling i medlemstallet blandt børn og unge viser, at fodbold er et fremragende middel. Udviklingen viser også, at vores børnestrategi fungerer. Den skal sikre alle danske børn adgang til fodbolden og et sundt, sjovt og udviklende træningsmiljø i fodboldklubben – uanset alder, køn, niveau og bopæl.”

Mental trivsel er høj blandt de mange børn

I DBU har den mentale trivsel i klubberne været et stort fokus, og derfor blev der i 2022 lavet en kæmpestor medlemsundersøgelse, hvor der har været flere end 22.000 respondenter. Og den viser høj trivsel hos de mange børn i fodboldklubberne landet over.

83 procent af de 6-12-årige børn trives i deres fodboldtilbud.

”Siden coronapandemien startede har der været et stort fokus på mental trivsel blandt børn i Danmark, og det har vi i DBU også haft øget fokus på. Det er en fantastisk nyhed, at denne vidtrækkende medlemsundersøgelse viser, hvor meget børnene i landets fodboldklubber trives. Det er altafgørende, at børn kan føle sig trygge og glade, når de spiller fodbold,” siger Bent Clausen, der samtidig sender en stor tak til de 120.000 frivillige, der dag ind og dag ud sørger for, at det hele ”spiller” i landets fodboldklubber. Uden frivillige, ingen fodbold.

Også blandt de 0-6-årige er der over 81 procent, som svarer, at de har høj trivsel.

Læs mere om DBU's børnestrategi.

Se oversigten over medlemstallene for hele landet og regionerne her.

DBU Medlemmer Børn Unge